Peste 700 de elevi au chiulit de la simularea examenelor naţionale

Peste 700 de elevi au chiulit de la simularea examenelor naţionale

Elevii din clasele a VIII-a şi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a, au început ieri, simularea examenelor naţionale, Evaluare Naţională, respectiv Bacalaureat, cu prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română.

În total 4.282 de elevi de clasa a VIII-a, dar şi 6.086 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a erau înscrişi pentru  simularea examenelor naţionale, în judeţ.

Potrivit inspectorului şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, Ioan Negrilă, prima probă s-a desfăşurat fără incidente.

De asemenea, acesta a mai precizat că au intrat în clase doar 3.959 de elevi din clasele a VIII-a şi 5.682 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a.

Astfel, au fost 323 de absenţi din clasele a VIII-a, iar 404 liceeni din clasele a XI-a şi a XII-a.

Astăzi, susţin proba scrisă la limba maternă elevii aparţinând minorităţilor naţionale. În 16 martie, elevii claselor a VIII-a susţin proba la matematică, iar cei din clasele a XI-a şi a XII-a dau proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

În 17 martie, dau examen doar liceenii de a XII-a, care vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi comunicate în 31 martie.

Notele obţinute nu vor fi trecute în catalog, decât la dorinţa elevilor.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Cui servește criza provocată de pandemia COVID 19
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.