blog-logo

Trei turişti germani, pierduţi în munţi, salvaţi de jandarmi şi salvamontiştii din Bran

Trei turiști germani au fost găsiți, în scurt timp, după ce au sunat la 112, de către jandarmii montani și salvamontiștii brașoveni, după ce s-au rătăcit în Munții Bucegi, în timp ce se deplasau pe traseul Șaua Bătrâna – Poiana Guțanu.

În căutarea celor trei inși au pornit patru jandarmi și doi salvamontiști din Bran. „Echipele de căutare-salvare au pornit în zona Poiana Guțanu şi i-au găsit pe turiști, deşi este ceață densă (vizibilitate redusă) şi un strat proaspăt de zăpadă de circa 20-25 centimetri”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brașov, maior Ciprian Aldea.

Cei trei turişti sunt germani (ambasada Germaniei la București a luat legătura cu salvatorii montani brașoveni). Urmează ca salvatorii montani să-i coboare pe turiști în zona Șimon – Bran, dar este vorba despre o acțiune dificilă (de cel puțin două ore), din cauza ceții dense, a întunericului și a zăpezii proaspăt depuse.

Alte articole:   Pregătiri pentru sezonul de schi din Poiana Brașov

Turiştii rătăciţi sunt tineri şi fără experienţă şi s-au panicat, mai ales după lăsarea întunericului, dar jandarmii au ţinut tot timpul legătura telefonic cu ei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.