blog-logo

Emisiune specială de timbre, lansată cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Emisiune specială de timbre, lansată cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Începând din 10 martie, va fi emisă o colecţie specială de timbre, dedicată Sărbătorilor Pascale. Colecţia, numită „Sfintele Paşti 2017“, conţine două timbre şi o coliţă.

Emisiunea va fi disponibiă doar în magazinele din Braşov, Iaşi, Timişoara, Bacău şi Bucureşti, şi în magazinul on-line, la adresa www.romfilatelia.ro/ store.

Pe cele două mărci poştale ale emisiunii, având valoarea nominală de 1,30 lei, sunt ilustrate două icoane reprezentând Răstignirea.

Icoana Răstignirea Domnului Iisus Hristos, reprodusă pe unul din timbre, se află în patrimoniul Mănăstirii „Radu Vodă” din Bucureşti şi este o reprezentare cunoscută încă din prima era creştină.

Pe cel de-al doilea timbru este reprodusă icoana Răstignirea Domnului, aparţinând Catedralei catolice „Sfântul Iosif” din Bucureşti, scrie Agerpres.

Alte articole:   Valeriu Gheorghiță: Din 15 martie, programările pentru vaccinare se fac doar prin lista de așteptare din platformă

Emisiunea este completată de un plic „prima zi”, iar ca forme de machetare au fost folosite coală de 28 de timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinieta, minicoala de 8 timbre (4 serii), coliţă dantelată, blocul special de 3 timbre (în produs filatelic) şi blocul special de 2 timbre + coliţă dantelată (în album filatelic).

Pe timbrul coliţei dantelate, cu valoarea nominală de 12 lei, este ilustrată icoana Învierea Domnului, parte din fondul iconografic al Schitului Darvari din Bucureşti.

Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 403 exemplare şi este echipat cu blocul special al emisiunii (conţinând două timbre nedantelate şi coliţa emisiunii) precum şi plicul „prima zi” având ştampila „prima zi” aplicată în clar în folio aur, ambele produse fiind numerotate de la 001 la 403. Produsul filatelic special (cu timbru de argint) este un produs exclusiv, concept Romfilatelia, realizat într-un tiraj limitat de 353 exemplare.

Alte articole:   Candidaţii din Bucureşti, Timiş, Cluj, Braşov şi Iaşi, cei mai activi în căutarea unui job, în februarie

Timbrul din argint este replică a mărcii poştale din colită emisiunii şi este inserat în acest album, alături de certificatul de autenticitate şi blocul special de trei timbre (seria emisiunii alături de timbrul nedantelat al colitei), numerotat de la 001 la 353.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate