blog-logo

Un drum județean a fost declasat la comunal

Un drum județean a fost declasat la comunal

Unul din trei drumuri din Braşov sunt judeţene doar cu numele, deoarece acestea nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a fi considerate judeţene.

Astfel, consilierii judeţeni braşoveni au aprobat în şedinţa extraordinară de plen de joi, un proiect de hotărâre privind declasarea drumului judeţean DJ 130 A (Veneţia de Jos – Veneţia de Sus, comuna Părău), din categoria „judeţean” în „comunal”. Artera, cu o lungime de 3km, va trece în administraţia comunei, şi va deveni DC 17.

Potrivit documentaţiei aferente proiectului de hotărâre, motivul declasării acestei artere este că nu îndeplinea condiţiile tehnice pentru a fi considerat „judeţean”.

De altfel, în expunerea de motive a proiectului de act normativ se arată că, în judeţul Braşov, doar 2/3 din drumurile judeţene îndeplinesc criteriile tehnice pentru „clasa” DJ.

Alte articole:  

Pentru cealaltă treime din care face parte artera ce a fost declasată, „costurile aducerii acestora la parametrii de drum judeţean sunt foarte mari, pentru că implică inclusiv exproprieri, iar calitatea de administrator al lor incumbă riscuri (despăgubiri în caz de accidente datorate stării lor). În schimb, pentru reabilitarea lor ca drumuri comunale costurile sunt mai mici”.

Artera a fost trecută şi din categoria de bun de interes județean în bun de interes local. Solicitarea a fost făcută de Primăria comunei Părău, care devine administrator al DC 17, scopul fiind reabilitarea şi modernizarea drumului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate