blog-logo

Urşii au avariat un tun de zăpadă şi au distrus saltelele de protecţie, în Poiana Braşov

Urşii au avariat un tun de zăpadă şi au distrus saltelele de protecţie, în Poiana Braşov

Din cauza încălzirii vremii, în ultimele zile, urșii care au început să iasă din hibernare au produs pagube pe domeniul schiabil din zona masivului Postăvarul.

Astfel, aceștia au avariat un tun mobil de zăpadă artificială şi au distrus 30 de saltele de protecţie, care se află de-a lungul pârtiilor din Poiana Braşov.

Adimistratorii domeniului Schiabil din Masivul Postavaru spun că pagubele provocate de urşii care au intrat pe pârtiile de schi se ridică la aproximativ 6000 de euro și dacă tunul de zăpadă se mai poate repara, cu saltelele de protecție sfâşiate nu se mai poate face nimic.

„Animalul, abia ieşit din hibernare, a început să meargă pe pârtii şi, atras de culorile saltelelor de protecţie (instalate la tunurile mobile de zăpadă şi la alte obstacole aflate în calea schiorilor), a început să se joace cu ele”, a declarat Administratorul șef al domeniului schiabil din Poiana Brașov, Dorin Drăgoi.

Reprezentanţii domeniului schiabil au înaintat şi o cerere către Ocolul Silvic Râşnov pentru a cere sprijin în legătură cu această situație, iar din noaptea următoare se vor forma patrule, pentru a crea un culoar de migrare a animalelor către zonele mai îndepărtate de domeniul schiabil. Aceasta, cu atât mai mult, cu cât urșii pot reprezenta un pericol și pentru schiorii care coboară pârtiile din Masivul Postăvarul.

„În primă fază, în momentul în care, în timpul pândelor, vedem animalul, îl alungăm din zonă. Dacă, în timp, acesta se va întoarce, vom începe demersurile pentru relocarea animalului”, a explicat reprezentantul Ocolului Silvic Râşnov, Puiu Gheorghe, citat de bzb.ro.

Acesta a mai spus că ursul „reclamat” este un mascul tânăr şi, cel mai probabil, este atras de aspectul saltelelor. Totodată, el a reamintit că pentru a ţine urşii la distanţă de localităţi, pădurarii duc hrană în pădure.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Cum va fi vremea în luna aprilie. Prognoza ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published.