Tătucul pieței de capital ține la respect autoritățile „impotente”

Înțesate cu „băieți” umili, care au salarii babane și școli scumpe, autoritățile specializate și cu atribuții legale în supravegherea pieței financiare veghează doar la propria lor liniște și găsesc întotdeauna metode prin care îi protejează pe cei care le asigură „hrana” de zi cu zi.

Impasibilitatea autorităților în cauză a dus la ascensiunea ireversibilă a tătucului pieței de capital. Acesta, spre deosebire de supraveghetorii lui și de alte autorități lipsite de exepertiză, știe exact ce are de făcut și mai ales știe punctele slabe ale „băieților”. Astfel, „tătucul” îi manevrează după bunul plac pentru a-și putea vedea în tihnă de afacerile pe bursă făcute la vedere, cu încălcarea flagrantă a legislației din domeniu.

O simplă analiză a informațiilor publice demonstrează ușor că Autoritatea de Supraveghere Financiară, de exemplu, nu are capacitatea să impună operatorilor din piața financiară respectarea, măcar a propriilor regulamente, darămite să-i determine să respecte legea.

Deși, toată lumea știe și sunt la vedere operațiunile de manipulare a pieței de capital, nimeni și nicio o autoritatea nu are curajul să se atingă de tătucul pieței de capital iar acționarii care au investit sume cu multe zerouri se complac în situația de a nu-i cere socoteală pentru pierderile pe care le-au avut și așteaptă ca lucrurile să se rezolve de la sine.

Dintotdeauna, tătucul pieței financiare a atras în jurul lui oameni din serviciile de informații și alte structuri speciale pe care i-a hrănit cu date econimice și nu numai, aranjate în așa fel încât să-i facă bine, să creeze în jurul lui o aură de mister și să-l transforme în zeul de neînlocuit ai pieței de capital.

„Tătucul” pieței de capital l-a făcut până și pe marele Mișu Negrițoiu să înțeleagă ca este doar un pion care-l încurcă și i-a demonstrat cu superioritate că ASF este zero atunci când acesta vrea să-și rezolve chestiuni care-l afectează personal.

„Tătucul” este cel care, la nevoie schimbă legile sau le face așa cum dorește el ca să poată sta liniștit în zona gri a acestora, iar dacă un parchet are curajul, să se miște pe piața lui de capital va fi luat pe sus de pile, relații, structuri, șefi sau nași (să-i zicem: naș’ TITI și să fie un fel de ….DOREL).

Mai mult decât atât, dinozaurul roșu al pieței de capital știe că procurorii care se pricep la cercetarea tipurilor de fraudă pe zona lui, sunt puțini și de aceea își vede liniștit de manipularea pieței, de utilizarea informației privilegiate și de alte acțiuni ilegale care sunt la vedere doar pentru cunoscători.

„Tătucul” este controlat doar atunci când vrea el, iar rezultatele verificărilor sunt dictate de el, șefilor celor care au făcut controlul și vor scoate în evidență faptele bune și rezultatele deosebite obținute cu trudă și cu mulți bani direcționați spre persoane care au grijă ca în România să le fie de bine.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Școlile și grădinițele din Brașov, dotate cu materiale de igienă
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.