blog-logo

Elevii braşoveni ar putea avea două cabinete stomatologice gratuite

Elevii braşoveni ar putea avea două cabinete stomatologice gratuite

După ce anul trecut, Municipalitatea a investit aproape 70.000 de lei, pentru modernizarea unui cabinet stomatologic studențesc, anul acesta are în plan modernizarea a două cabinete stomatologice şcolare, urmând ca anii viitori să fie modernizate şi altele.

Potrivit viceprimarului Costel Mihai, investiţia va fi prinsă în bugetul Direcţiei de Servicii Sociale Braşov.

„Încă nu am stabilit la ce şcoli vor fi amenajate cele două cabinete, însă la acestea nu se vor putea trata doar elevii respectivelor şcoli, ci toţi cei din municipiu”, a declarat viceprimarul Costel Mihai, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Primărie cu managerii unităţilor de învăţământ din municipiu.

De asemenea, Municipalitatea şi-a propus să se implice, în acest an şi în dotarea cabinetelor şcolare, unde există şi probleme de personal.

Alte articole:   Gabriela Urse și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației de femei PSD Brașov

Braşovul nu are în prezent niciun cabinet stomatologic şcolar, servicii de medicină dentară gratuite fiind asigurate doar în cadrul Universităţii Transilvania, pentru studenţii din campus.

La un moment dat, la nivelul Spitalului Judeţean s-a pus problema deschiderii unui cabinet stomatologic pentru urgenţe, Consiliul Judeţean  inaugurând dotările în ianuarie 2015, ulterior proiectul fiind abandonat, în lipsa alocării posturilor de către Ministerul Sănătăţii, scrie bzb.ro.

Totodată, în cadrul întâlnirii, managerii instituţiilor de învăţământ au fost informaţi, cu privire la faptul că Municipalitatea va face un studiu privind siguranţa în şcoli, fiind inventariate sistemele de supraveghere video, sistemele de incendiu şi cele de control acces, pentru a se putea face o investiţie unitară.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.