blog-logo

Contabilă reţinută pentru delapidare

Contabilă reţinută pentru delapidare

Poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au efectuat două percheziţii la punctul de lucru al unei societăţi specializate în prestarea unor servicii de consultanţă financiară şi contabilitate, dar şi la domiciliului contabilei firmei. Aceasta este suspectată că a luat peste 200.000 de lei din banii firmei la care lucra a fost reţinută.

„În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale fata de o persoană suspectă în vârstă de 49 ani sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, constând în aceea că, în calitate de contabilă a unei societăţi comerciale, având atribuţii de gestiune a sumelor de bani, şi-a însuşit suma de 208.631,24 lei din fondurile societăţii, simulând existenţa unei relaţii comerciale între firma la care îşi desfăşura activitatea şi un alt operator economic, prin falsificarea unui  contract de execuţie lucrări de construcţie şi a facturilor fiscale aferente“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Braşov.

Alte articole:   Sorin Ghișoi și VW Golf Electric se întorc la Promo Rally powered by Total!

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate mai multe documente financiar-contabile şi medii de stocare a datelor informatice. Contabila mai este suspectată că a emis mai multe facturi fictive pentru a „ajuta“ anumite firme să înregistreze operaţiuni care nu erau reale pentru a plăti impozite mai mici la bugetul de stat.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.