Festival de culori și arome la International Pizza and Pasta Championship

UPDATE Iată câștigătorii la cele trei categorii de pizza: Ancuta Dan- Cupa alternativ, Grigorescu Andrei – Cupa Clasic şi  Antonio Ferraro – Cupa Creativ.

Cea mai mare competiție de pizza și paste din România s-a desfășurat în acest week-end la București! În cele două zile de competiție participă peste 70 de concurenți din 12 țări – printre care Italia, Canada, Grecia, Albania. Comisiile de jurizare sunt compuse din maeștri internaționali.


International Pizza and Pasta Championship – Bucharest Cup 2017 este o manifestare organizată de Asociația Culturală Euro Est Alternativ, organizație profesională membră în World Association of Chefs Societies și cea care a organizat primul concurs profesional pentru segmentul Pizza din România – denumirea competiției a fost „Campionatul Român de Pizza”.

La eveniment au participat intructori de la trei școli de pizza din Italia, precum și campioni mondiali de pizza napoletană.

„Campioantele trebuie să facă cunoscute produsele tradiționale ale bucătăriilor naționale, iar astăzi vorbim despre pizza și paste. Este, de asemenea, o bună ocazie de a concura alături de colegi din alte țări și este foarte important să folosești ingredientele tradiționale. De asemenea, este important de spus că nu este adevărat că o pizza bună se mănâncă doar în Italia. Sunt profesioniști în pizza și în România, și în Franța etc.”, ne-a declarat Antonio Ferraro, instructor la Asociația Acrobatic Pizza World.

Juriul a fost format de maeștrii bucătari de talie internațională, fiind de remarcat prezența în România a Corneliei Volino – una dintre personalitățile marcante ale gastronomiei mondiale, care deţine funcţia de secretar general al World Association of Chefs Societies, cea mai importantă asociaţie profesională de chefi din lume.

Alte articole:   Mai multe localități din județul Brașov sub cod galben de ceață

Paste 

Pizza

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap