blog-logo

Turişti străini rătaciţi pe Tâmpa, salvaţi de jandarmi

Turişti străini rătaciţi pe Tâmpa, salvaţi de jandarmi

Joi seară, un apel la numărul unic de urgenţă a pus în alertă jandarmii braşoveni. Aceştia au fost anunţaţi că doi turiști italieni, s-au rătăcit pe muntele Tâmpa, în zona teleferic.

Se pare că turiştii italieni s-au rătăcit din cauza faptului că nu înţeleg limba română şi nu s-au putut orienta după indicatoarele din pădure.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Brașov, Ciprian Aldea, apelul la numărul unic de urgență 112,  a fost făcut în jurul orei 18:51, iar la 19:10 o echipă formată din trei jandarmi montani, un ofițer și doi subofițeri, a plecat în căutarea rătăciților

Cele două persoane, care nu vorbesc limba română și nu cunoșteau traseul, au fost găsite și, împreună cu jandarmii, au urcat pe vârful Tâmpa, de unde au fost coborâte în jurul orei 20:30 cu o mașină Salvamont în cartierul Răcădău din Brașov.

”Turiștii erau panicați și înghețați, fiind îmbrăcați lejer datorită temperaturilor mai ridicate înregistrate joi, la Brașov. Ei au fost surprinși de întuneric și au rătăcit traseul”, a spus purtătorul de cuvânt al IJJ Brașov.

Muntele Tâmpa se află în mijlocul municipiului Brașov, iar turiștii care ajung în zonă obișnuiesc să urce pe traseele marcate ale muntelui pentru a admira panorama orașului și a face fotografii.

Alte articole:   Un puști spera să dea lovitura vieții la o cofetărie, dar a fost prins de jandarmi

Foto: blogalpin.info

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.