blog-logo

Subvenţie în valoare de 3000 de euro pentru cultivatorii de roşii, brașoveni

Subvenţie în valoare de 3000 de euro pentru cultivatorii de roşii, brașoveni

Producătorii agricoli din Braşov vor fi susținuți printr-un program guvernamental să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă.

În acest sens, Direcția pentru Agricultură a județului Brașov a început acțiunea de informare a fermierilor cultivatori de tomate în spații protejate, privind ajutorul guvernamental pe care aceștia îl pot primi, în anumite condiții.

Astfel, executivul Direcției pentru Agricultură a descins pe teren, pentru a le explica cultivatorilor facilitățile de care beneficiază dar și obligațiile pe care le au, în condițiile primirii ajutorului financiar.

,,Pentru a beneficia de ajutorul în valoare de 3000 de euro, dacă vor cultiva cu tomate, în sistem protejat, adică în solarii sau sere, o suprafaţă de cel puţin o mie de mp, de pe care va trebui să obţină 2 kg pe fiecare mp, pe care trebuie să o valorifice pe piaţă, în perioadele deficitare cu acest produs, respectiv lunile ianuarie-mai şi în noiembrie- decembrie. Este obligatoriu ca această suprafaţă să fie declarată în Registrul Agricol al primăriei respective, iar fermierul să deţină un atestat de producător, pentru a putea vinde tomatele”, a declarat Georgeta Ujupan, director executiv al Direcției pentru Agricultură a județului Brașov, citat de coronapress.ro.

Direcția pentru Agricultură a Județului Brașov va avea în vedere în următoarele săptămâni și o altă decizie a ministerului de resort, care vizează sprijinirea cu ajutor de minimis a crescătorilor de animale.

Alte articole:   Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare EXECUTARE în dosarul campaniei prezidențiale, pentru spălare de bani – Ioana Băsescu: 5 ani de închisoare!

Ajutorul de minimis este destinat producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și familiale, producătorilor agricoli persoane juridice.

Cererile și documentele justificative pentru acordarea acestui sprijin financiar se depun la direcțiile pentru agricultură județene.

Foto: magnanews.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate