blog-logo

Marian Rasaliu, noul prefect de Brașov. A fost la ApR, PDL, PSD

Guvernul  a aprobat astăzi două hotărâri prin care a decis încetarea exercitării, cu caracter temporar, „prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Brașov de către domnul Băncilă Ciprian Marius”, şi „exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Brașov de către domnul Rasaliu Marian-Iulian”.

Pe de altă parte, nu putem să nu remarcăm ipocizia celor de la PSD, care susțineau non-stop că nu îi preocupă instalarea unui prefect care să provină din partidul propriu, chestiune care se înscrie, de altfel, în linia minciunilor guvernamentale, de genul „câinii latră, caravana trece”…

Marian Rasaliu a fost membru ApR, PDL şi a trecut ulterior la PSD, chestiune benefică, de altfel, având în vedere că a fost numit prefect.

Rasaliu a mai fost şi director general la Uzina „R” Feldioara, pe care a părăsit-o la timp, având în vedere că ulterior s-a decis punerea lacătului pe fabrică, deşi s-au investit sume importante pentru dezvoltarea acesteia.

Pe de altă parte, Rasaliu, a fost decalara incompatibil de ANI, din cauză că în perioada mandatului de senator (2008-2012), a participat la concursul organizat în 1 octombrie 2010 de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Braşov, în vederea ocupării funcţiei de şef serviciu al Serviciului Economic Recuperare Debite.

În urma susţinerii concursului, Marian Iulian Rasaliu a fost declarat „admis” şi numit în funcţia publică la data de 12 octombrie 2010, pe perioadă nedeterminată. Ulterior, la data de 13 octombrie 2010, Rasaliu Marian Iulian s-a suspendat din funcţia publică pe durata exercitării mandatului de senator, respectiv până la data de 19 decembrie 2012. La data participării la concurs, respectiv la data ocupării funcţiei publice de şef serviciu, acesta deţinea deja o funcţie publică – Senator în Parlamentul României”, susţin reprezentanţii ANI.

Inspectorii de integritate au stabilit că Rasaliu a fost în incompatibilitate din 13 octombrie 2010 (data suspendării din funcţia publică de şef serviciu – Serviciul Economic Recuperare Debite APIA) până în 19 decembrie 2012 (data reluării activităţii în funcţia publică de conducere de şef serviciu). „Astfel, Rasaliu Marian Iulian nu a respectat dispoziţiile art. 81, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «Calitatea de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, potrivit Constituţiei, cu excepţia celei de membru al Guvernului»”, au mai susţinut reprezentanţii ANI.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.