Investitori turci vor să termine Aeroportul de la Ghimbav. Au mai fost la Braşov şi pe vremea lui Căncescu

Investitori turci vor să termine Aeroportul de la Ghimbav. Au mai fost la Braşov şi pe vremea lui Căncescu

Un investitor turc spune că vrea şi poate să termine construcția Aeroportului Internațional de la Ghimbav. Mai mult, el spune că este interesat să îl și opereze, fără să solicite sprijin financiar din partea Consiliului Județean Brașov,

Consilierul judeţean Ionel Spienan (Partidul Ecologiştilor din România) a declarat, astăzi, că solicită organizarea unei licitaţii internaţionale în cât mai scurt timp pentru acest obiectiv atât de dorit de braşoveni.

„Am vorbit cu acest investitor, care a promis ferm că, în doi ani de la obținerea autorizaţiei de construcție, termină Aeroportul. L-am întrebat ce garanții ne oferă în cazul în care nu finalizează lucrările. «Vă dau garanţie o scrisoare bancară, în care mă oblig că, dacă în doi ani nu termin, vă dau 70 de milioane de euro, sumă suficientă pentru terminarea aeroportului», ne-a spus. De aceea am îmbrăţişat ideea să facem o licitaţie internaţională, pentru că dacă investitorul care construieşte are şi interesul să îl opereze şi să scoată profit. Se ştie că adminstraţiile judeţene de la Cluj, Sibiu şi Mureş nu sunt foarte performante în ceea ce privește operarea aeroporturilor locale. De aceea un partener privat este cel care are interes să aibă profit, că este interesul lui”, spune Ionel Spinean.

Consilierul ecologist susține că investitorul va pune la punct atât transportul de persoane, cât și de cargo.

„ Este un investitor din Turcia, care a venit la Consiliul Judeţean, unde s-am întâlnit cu noii, cu dl. preşedinte Adrian Veştea, care i-a invitat şi în altă dată, pentru a participa şi specialişti din partea noastră.  Dl. Veştea a zis că este de acord, dar trebuie respectată procedura. Au fost întâlniri şi în decembrie şi în ianuarie. Am decis să ies public pentru că am văyut că sutn prinşi în bugetul judeţean 10 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor la Aeroport. Păi investitorul a zis că noi nu trebuie să mai facem nimic, de ce cheltuim aceşti bani?”, a întrebat public Spinean.

Investitorii turci au mai fost şi pe perioada când preşedinte la Consiliul Judeţean era Aristotel Căncescu, dar nici la acea vreme nu s-a concretizat nimic.

Alte articole:   Depozitul Ecologic de Deşeuri Braşov, centru de bune practici în depozitarea finală a deşeurilor municipale la nivelul României şi al Europei Centrale şi de Sud-Est
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.