Românii au cucerit Cupa Campionatului Internațional de Gastronomie de la Kusadasi

Echipa oficială a României, formată din membrii Asociației Culturale Euro Est Alternativ, a câștigat Cupa Campionatului Internațional de Gastronomie de la Kusadasi – Turcia, plus încă trei cupe de categorie, cinci medalii de aur,  14 medalii de argint și 8 medalii de bronz!

În perioada 22-25 februarie 2017, Echipa României de Bucătari a participat în competiția internațională de Gastronomie organizată în orașul Kusadasi din Turcia. Concursul a fost organizat de către Federația Bucătarilor din Turcia TAFED. Categoriile de concurs au cuprins: carne, pește, paste pentru seniori și juniori individual și Black Box pentru echipele naționale.

 

Rezultatele obținute de români au fost următoarele:

 1. Cupa competiției (Black Box) pe echipe naționale (Romeo Lucian Smith, Berar Sorin, Ionuț Antohi). România a câștigat premiul cel mare al concursului;
 2. Locul 3 din 11 la echipe (Adrian Lucian Șipoteanu, David Ionuț Raileanu, Silviu Conțu);
 3. Cupa categoriei seniori la individual – Adrian Lucian Șipoteanu;
 4. Locul 2, categoria seniori-individual – Romeo Lucian Smith;
 5. 5 medalii de aur: Romeo Lucian Smith (categoria carne); 2 medalii Rusu Gheorghe (categoriile carne și pește); 2 medalii Adrian Lucian Șipoteanu (categoria carne și pasăre);
 6. 14 medalii de argint: Sile Brânzan (categoriile carne și pește); Sucală Sebastian Andrei (categoriile carne și pește); Adrian Sipoteanu (categoriile carne și pește); David Ionuț Răileanu (categoriile carne și pește); Ionuț Antohi (categoriile carne și pește); Silviu Conțu (categoria carne); Romeo Lucian Smith (categoriile carne și starter); Rusu Codruț (categoria pasăre);
 7. 8 medalii de bronz: Sami Memenduf (categoriile carne și pește); Mihai Rusu (categoriile pasăre și pește); Sorin Berar (categoriile pește și pasăre); Lucian Smith (categoria desert)
 8. Somelierul Huțanu Liviu a primit Premiul Special al Juriului pentru prezentarea vinurilor de Cotnari!
Alte articole:   Braşovean arestat după ce şi-a bătut concubina şi pe fiica acesteia

Una dintre realizările echipei naționale a României a fost și semnarea acordului bilateral cu organizația Gastronomi Dernegi Turkey,care și-a manifestat dorința de a semna un asemenea acord cu cea mai reprezentativă organizație din România.

„A doua experiență de anul acesta, după Istanbul, a venit să confirme profesionalismul membrilor ACEEA. Spiritul de echipă, fair play-ul au fost dominantele acestor zile! A fost o competiție grea, concurenții aflându-se în fața unei provocări fără precedent! Toate categoriile de concurs s-au desfășurat în două zile, 22-23 februarie! Sunt mândră că am avut ocazia să conduc spre victorie o asemenea grupă de talente!”, ne-a declarat dr. Iulia Drăguț, președintele ACEEA România – coordonator echipei care s-a deplasat la Kusadasi.

Echipa României reprezentată de către Asociația Culturală Euro Est Alternativ a avut următoarea componență:

 1. Iulia Drăguț, Președintele ACEEA România – Coordonator echipă, București;
 2. Adrian Șipoteanu, Executive Chef din Iași;
 3. Romeo Lucian Smith, Executive Chef din Iași;
 4. Ionuț Antohi, Chef din Iași;
 5. Ioan David Răileanu, Chef din Iași;
 6. Sorin Berar, Executive Chef din Cluj-Napoca;
 7. Mihai Rusu, Chef din Cluj-Napoca;
 8. Sebastian Sucală, Chef din Cluj-Napoca;
 9. Rusu Gheorghe, Executive Chef din Bacău;
 10. Sami Memenduf, Executive Chef din Constanța;
 11. Silviu Conțu, Executive Chef din Constanța;
 12. Vasile Brânzan, Executive Chef din Constanța;
 13. Liviu Huțanu, Somelier din Iași.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap