Conferință internaţională dedicată relansării sportului de performanţă

Conferință internaţională dedicată relansării sportului de performanţă

În cadrul evenimentelor dedicate Zilei Universităţii Transilvania, care se sărbătoreşte în data de 1 martie, va avea loc o conferință internațională cu tema ,,relansarea sportului de performanță, pornind de la sportul de masă”.

Specialiști din domeniul educației fizice și sportului, cadre didactice universitare, profesori de educație fizică, antrenori, președinți ai unor foruri și federații române de specialitate, alături de oaspeți de peste hotare, din țări precum Turcia, Bulgaria sau Italia vor fi prezenţi la evenimentul care se va desfăşura în perioada 3-4 martie, la Braşov.

Partener în cadrul acestei manifestări, organizate de Universitatea Transilvania, este Agenția Metropolitană Brașov, care cu acest prilej, pune la punct un proiect de colaborare cu mediul academic brașovean.

 ,,Avem cinci mii de euro, pe care-i punem la dispoziție, la capitolele cazare și popularizarea și promovarea acestei manifestări. Vom facilita întâlnirile specialiștilor români cu cei de afară, cu cei care reprezintă ceva în domeniul științific al activității de educație fizică și sport, a spus Dragoș David, directorul Agenției Metropolitane Brașov, citat de coronapress.ro.

Totodată, Dragoş David a afirmat că „vrem ca în acest an să începem organizarea unor campionate interne la care să participe elevii şcolilor din judeţul Braşov.  În primă fază ne vom concentra pe sporturile de iarnă, dar, pe viitor luăm în calcul şi alte discipline, printre care handbalul sau fotbalul”.

La lucrările conferinței și-au anunțat participarea ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, precum și alte personalități ai sportului românesc sau președinți de federații sportive : Mihai Covaliu, Alexandru Dedu, Alen Coliban sau George Cosac.

Alte articole:   Trafic restricționat pe DN1, la intrarea în Făgăraș dinspre Sibiu, din 10 august

Concomitent, se va organiza și forumul decanilor facultăților de sport din țară, la care și-au anunțat participarea reprezentanți din 11 universități.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate