blog-logo

Un brașovean a câştigat duminică seară un premiu Oscar

Ioan Boieriu, din Braşov, este primul român care a câştigat, alături de echipa lui, un premiu Oscar, el fiind directorul tehnic de efecte speciale al producţiei „Cartea Junglei“, film care a primit Oscarul pentru „Cele mai bune efecte vizuale”.

Boieriu, în vârstă de 37 de ani, este directorul tehnic de efecte vizuale al echipei care a câştigat premiul Oscar la categoria „Cele mai bune efecte vizuale” pentru producţia „Jungle Book“ („Cartea Junglei“), bărbatul, originar din Braşov, fiind plecat de mulţi ani din ţară, el lucrând, în prezent, la Scanline VFX din Vancouver, în Canada.

Ioan Boieriu a copilărit în cartierul Astra, din Braşov, iar cunoscuţii spun despre el că a fost pasionat întotdeauna de calculatoare şi de arte vizuale. După ce a terminat liceul şi Faculatea de Informatică din Braşov, s-a angajat la o firmă de animaţie pe computer, din oraş, unde a lucrat puţin timp. De aici a plecat în Germania, apoi în Noua Zeelandă, unde a lucrat la una dintre cele mai importante companii de filme 3D.

Alte articole:   Maraton de vaccinare la Spitalul Militar „Regina Maria” Brașov, de Ziua Armatei Române

În prezent, Boieriu lucrează la Scanline VFX din Vancouver, Canada.

Ioan Boieriu a postat, luni, un mesaj pe facebook, după ce a câştigat Oscarul cu echipa.

„Şi am câştigat premiul Oscar pentru Cele mai bune efecte vizuale pentru «Cartea Junglei». Sunt mândru că am lucrat la acest proiect. Felicitări tuturor celore implicaţi“, a postat Boieriu pe pagina sa de Facebook, imediat după anunţarea câştigătorului, precizează Mediafax.

Braşoveanul care a câştigat Oscarul este căsătorit cu o româncă, Andreea, şi au împreună o fetiţă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.