Poluare la Zărnești

Situatie alarmanta in Zarnesti, unde localnicii incearca sa stopeze poluare raului Barsa. Oamenii povestesc ca au filmat in nenumerate randuri cum dintr-o conducta a unei fabrici se scurg deseuri.

Comisarii de la Garda de Mediu au descins la locul cu pricina si au luat probe. Reprezentantii fabricii spun ca apa murdara ar fi ajuns in rau din greseala, dupa ce s-au spalat instalatiile.

Imaginile filmate de localnicii din Zarnesti arata cum substanta suspecta curge pe malul raului Barsa si se prelinge apoi pe firul apei. Ba mai mult, oamenii povestesc ca au surprins deversarea in nenumarate randuri.

„E un miros de soda caustica, e miros de clor, miros chimic. Dupa ce spuma aceea se aseaza, se transforma exact ca iarba de mare, ca o gelatina neagra, pe pietre, pe iarba, pe unde se depune”, a declarat pentru ProTv Tiberiu Moraru.

Acum o vad ca e o spuma… E posibila o poluare, vreau sa trimit echipa imediat acolo, ca sa nu pierdem timp„, spune Mircea Paraschiv, comisarul sef al Garzii de Mediu Brasov

Cand Comisarii Garzii de Mediu au ajuns la locul cu pricina, pe teava mai curgea doar un firicel de apa limpede. Specialistii au luat insa probe din apa, dar si din malul solid in care se transformase spuma filmata de oameni cu cateva ore inainte.

Cristina Vestemean, comisar al Garzii de Mediu Brasov: „Au fost niste ape de spalare care au scapat pe o retea, cand am ajuns acolo nu mai existau. Erau niste ape de spalare de la investitiile noi pe care le fac inca pe platforma.”

Comisarii Garzii de Mediu au amendat societatea si le-au impus reprezentantilor sa curete malul raului. Asteapta acum si rezultatul analizei ca sa vada daca se impun si alte sanctiuni.

Alte articole:   Cupa „Jandarmeria montană la înălțime!”

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.