blog-logo

Cioacă ar putea ramâne fără apartament şi alte bunuri

Cioacă ar putea ramâne fără apartament şi alte bunuri

Aflat în Penitenciarul Mioveni, unde îşi unde execută pedeapsa de 15 ani şi 8 luni, după ce a fost condamnat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, poliţistul Cristian Cioacă va fi executat silit.

Rudele fostei sale soţii vor să primească despăgubirile civile în valoare de aproximativ 380.000 de euro şi au recurs la un executor judecătoresc.

În ciuda demersurilor, familia Ghinescu nu poate obţine prea mult, dat fiind faptul că apartamentul cu patru camere din Braşov se află sub sechestru impus de Parchetul General.

În iunie 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti la 15 ani şi 8 luni închisoare, sub acuzaţia de loviri cauzatoare de moarte, pentru uciderea Elodiei Ghinescu, soţia lui. Judecătorii au acordat despăgubiri civile în valoare de 150.000 euro Emiliei Ghinescu, mama Elodiei, de 100.000 de euro fratelui Elodiei, şi de 130.000 de euro fiului său.

Alte articole:   Prefectul Brașovului, eliberat din funcție

Pentru a recupera suma de 380.000 euro, mama Elodiei a decis să apeleze, prin avocata care a reprezentat-o în timpul procesului, la procedurile de executare silită. Astfel, Cristian Cioacă ar putea rămîne fără apartamentul din Braşov, care este doar pe numele lui, şi garsoniera în care Elodia îşi avea cabinetul de avocatură, imobil din care Cristian deţinea jumătate. Pentru apartamentul în care au locuit soţii Elodia Ghinescu şi Cristian Cioacă a fost pus sechestru asigurător încă din anul 2014.

Imobilul a făcut obiectul unor procese, după ce banca, de la care a fost contractat creditul pentru achizionarea apartamentului respectiv, a vrut să îl execute silit pe Cristian Cioacă pentru neplata ratelor, instituţia bancară cîştigînd la Braşov. Parchetul General care instituise sechestrul asigurător pe apartamentul cu pricina a contestat decizia, deoarece statul trebuie să-şi recupereze de la fostul poliţist suma de 125.000 de lei, reprezentînd cheltuielile judiciare în faza de urmărire penală a dosarului în care Cioacă a fost condamnat.

Alte articole:   Incendiu, azi-noapte, la Hărman

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat cîştig de cauză Parchetului General, apartamentul cu patru camere, situat în strada Gloriei, din Braşov, rămînînd sub sechestru. Astfel, în acest moment, familia Elodiei ar putea obţine doar jumătate din garsonieră, Cristian Cioacă neavînd alte bunuri pe numele său.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate