Castelul Bran demarează lucrările de eradicare a ciupercilor depistate la Secția Vama Medievală

Castelul Bran demarează lucrările de eradicare a ciupercilor depistate la Secția Vama Medievală

Compania de Administrare a Domeniului Bran va demara, luni, 27 februarie 2017, lucrările de eradicare a ciupercilor Merulius Lacrymans și Glocophylum Abientinum care au fost depistate la Secția Vama Medievală Bran, în urma expertizei biologice efectuată de experți acreditați de Ministerul Culturii.

Prin adresa Nr. 254 din 23 februarie 2017, conducerea Castelului Bran a fost înștiințată că ”obiectele existente în locațiile unde s-a detectat atacul biologic au fost mutate în zone de carantină sub supraveghere permanentă” și că lucrările pot începe. Expertiza paralelă, efectuată la solicitarea Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor, confirmă în totalitate rezultatul expertizei biologice efectuată la solicitarea Companiei de Administrare a Domeniului Bran, expertiză realizată în luna decembrie 2016 de doamna expert biolog dr. Livia Bucșa.

De asemenea, când condițiile meteorologice vor permite, Compania de Administrare a Domeniului Bran va demara și procedura de proiectare, avizare și autorizare a lucrărilor de restaurare a celor cinci clădiri care compun Secția Vama Medievală, necesitate rezultată din raportul tehnic de evaluare a situației acestora (s-a constatat că se află într-o stare avansată de degradare determinată, în principal, de infiltrațiile provenite din precipitații).

„Administrația Castelului Bran mulțumește și pe această cale Ministerului Culturii şți Identității Naționale, Comisiei Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național Brașov și Primăriei Bran pentru promptitudinea cu care au răspuns solicitărilor pentru eradicarea ciupercilor, eliberând avizele și autorizația de construire necesare, subliniind caracterul de urgență a lucrărilor”, au transmis administratorii castelului.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   A fi mamă în vreme de pandemie
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.