blog-logo

Liberalii la raport: Ce investiții susțin consilierii PNL

Liberalii la raport: Ce investiții susțin consilierii PNL

Asa cum a fost anuntat inca de la inceputul acestui an, consilierii locali PNL in perioada 10 ianuarie- 20 februarie 2017 au derulat un amplu program de dezbatere publica cu cetatenii fiecarui cartier in vederea identificarii principalelor problem cu care acestia se confrunta. Aceasta actiune se incadreaza in demersul derularii proiectului “Consilierul de cartier” derulat de catre ghrupul nostrum de consilieri locali inca din anul 2004.
La aceste discutii, fiecare consilier de cartier a stabilit numeroase intalniri cu reprezentantii asociatiilor de proprietari, agenti economici, cetateni sau grupuri profesionale.


In urma discutiilor a rezultat o agenda cuprinzatoare de activitati pe care le vom include in bugetul alocat anului 2017. Tipurile de lucrari se centreaza pe 10 directii strategice, dupa cum urmeaza:

 1. 1. Lucrari de anvelopare si termoizolatie;
 2. 2. Lucrari de asfaltare;
 3. 3. Sistematizarea circulatiei;
 4. 4. Lucrari de investitii in scoli si gradinite;
 5. 5. Parcari;
 6.  6. Extinderea programului de amplasare a ghenelor de gunoi ingropate, in toate cartierele municipiului Brasov
 7. 7. Alte propuneri de investitii:

• Infiintarea unei piete agroalimentare in cartierul Noua;

• Infiintarea inca a unei zone de picnic pe raza cartierului Noua/Darste;

 1. 8. Lucrari de infrastructura mare, accentual fiind pus pe amenajarea tuturor cailor de trecere – pasarele, pasaje etc. peste calea ferata.
 2. 9. Proiecte culturale si sociale. In perioada imediat urmatoare Directia de servicii sociale din cadrul Primariei Brasov va derula un program de recenzare a persoanelor vulnerabile pentru a dimensiona corect sprijinul acordat sub forma diferitelor forme de ajutor social acestor personae vulnerabile;
 3. 10. Atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea Brasovului in contextual zonei metropolitane. Aceasta categorie de proiecte vizeaza colaborarea atat cu AMB, cat si cu autoritatile de management pentru fonduri europene si fonduri structurale.
Alte articole:   CSM: Noile restricţii nu se aplică instanţelor şi parchetelor

Viziunea consilierilor PNL ramane aceeasi referitoare la deschiderea catre proiectele concrete ale brasovenilor, catre discutarea si dezbaterea publica a tuturor initiativelor si proiectelor propuse in Consiliul Local Brasov de catre reprezentantii nostri: consilierii de cartier.
Cu siguranta nu am uitat de proiectele importante ale Brasovului – aeroportul, spitalul regional sau sala polivalenta. Insa acestea necesita fonduri guvernamentale si mai ales sprijinul tuturor parlamentarilor de Brasov. Va asiguram ca noi, consilierii locali de cartier, avem o permanenta comunicare cu parlamentarii PNL, insa pentru realizarea acestor proiecte avem nevoie de sprijinul tuturor parlamentarilor brasoveni.
Adrian Oprica – Presedinte PNL Municipiul Brasov

Propuneri de lucrări și investiții necesare în cartierele din Municipiul Brașov  

 1. Lucrari de anvelopare și termoizolație:

– sunt vizate blocuri de pe următoarele străzi: Mică, Nicopole, Colonia Metrom  și Aleea Constructorilor.

 1. Lucrări de asfaltare și întreținere drumuri

La acest capitol avem în vedere două categorii de lucrări:

 • efectuarea reparațiilor curente ale tuturor bulevardelor și străzilor din municipiul Brașov după sezonul de iarnă;
 • Lucrări noi de investiții în cartierele noi ale Brașovului și nu numai. Această categorie de lucrări necesită clarificarea juridică a terenurilor, mai ales în noile zone rezidențiale din Tractorul și Bartolomeu.
 1. Sistematizarea circulatiei:

La acest capitol avem în vederea realizarea unor studii de trafic și a unor studii de fezabilitate, astfel încât să putem descongestiona zonele care astăzi sunt afectate de trafic intens. Aceste zone vulnerabile sau care prezintă pericole pentru siguranța rutieră sunt: zona Tractorul – str. 13 decembrie, căile de acces înspre și dinspre cartierul Bartolomeu , zona Micșunica, zona Centrului Civic.

Alte articole:   Povestea unei zile care a trecut neobservată

De asemenea, vom acorda o atenție deosebită trecerilor de pietoni – în special a celor situate pe Calea București și B-dul Griviței. Totodată o problem care va fi rezolvată este cea a creeri de zone de promenadă sau pietonale, precum și / sau reparații – exemplu pietonalul din cartierul Răcădău (str. Tâmpei), cartierul Tractorul – str. Olteț și Bartolomeu – str. Dimitrie Anghel.

 1. Lucrări de investiții în școli:

– Sala de sport  și extinderea  terenurilor de sport de la școlile generale nr. 14 și nr. 1;

– Construcția de grădinițe și creșe în cartierele Astra, Tractorul și Bartolomeu, cartiere aflate într-o perioada de creștere demografică;

– Extinderea școlilor generale nr. 19, nr. 27 și nr. 1 prin mansardare sau construcția de corpuri noi. Soluțiile vor fi date de către studiile care vor fi efectuate la începutul acestui an. 

 1. Parcări:

Avem în vedere rezolvarea problemelor legate de parcările rezidențiale în zonele aglomerate – în special al zonelor cu blocuri de zece etaje: cartierul Astra – Calea București și Saturn, zona Gemenii, B-dul Griviței.

O atenție deosebită va fi acordată zonelor de parcare pentru riveranii din zona centrului vechi și a optimizării parcării ”Regina Maria”.

 1. Extinderea programului de amplasare a ghenelor de gunoi îngropate în toate cartierele municipiului Brasov . Și în cadrul acestor investiții în funcție de rezultatele proiectului pilot se va realize un studio de oportunitate, însoțit de un studiu de fezabilitate pentru extinderea programului pe raza întregului municipiu Brașov.
 2. Alte propuneri de investitii:
 • Înființarea unei piețe agro-alimentare în cartierul Noua, inclusiv cu un sector de carmangerie în interiorul acesteia;
 • Extinderea zonelor de agreement și sport  în zona cartierului Noua/Darste
 1. Podurile peste calea ferată de pe coridorul IV – pan-european.
Alte articole:   Parinții nevoiți să stea acasă cu copiii în vacanța forțată ar putea primi zile libere

Această problematică a ridicat foarte multe dezbateri publice. Multe dintre acestea fără a avea un fundament real și bază juridică, multe dintre opinii fiind speculate electoral.

Pentru a găsi o REZOLVARE REALĂ  a acestor probleme avem în vedere următoarele investiții majore:

 • Accesul peste calea ferată către noua zonă de dezvoltare urbană situată între calea ferată și ocolitoarea Brașovului. Această investiție se poate realiza pe fonduri europene doar cu condiția unei solide fundamentări a dezvoltării urbane. Este cunoscut principiul conform căruia ”drumul aduce dezvoltare urbană”. Acest principiu va permite construcția unui pod peste calea ferată – cu respectarea legislației impuse de către Ministerul Transporturilor și cu respectarea legislației europene în zona Astra. Cu banii cu care s-ar realize un pasaj subteran – pentru care ORICUM NU SE POT OBȚINE APROBĂRI DE LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR – putem asigura co-finanțarea realizării acestei investiții de dezvoltare a acestei noi zone urbane;
 • De asemenea, avem în vedere și construcția a două noi poduri peste calea ferată în zona Sălii sporturilor – str. Turnului și zona Bartolomeu. Studiile ne vor oferi soluțiile optime în condițiile respectării legislației naționale și europene.

 

Distribuie dacă îți place!
 1. Pentru cartierul Craiter Triaj trebuie sa ne adresam Primariei Harman.

  Reply
 2. Si pentru cartierul Stupini sa ne adresam Primariei Feldioara.
  Asteptammai multa seriozitate din partea PNL.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.