Cum va arăta noua sală de sport de la Şcoala 2

Foto: Primăria Brașov

Elevii Şcolii Gimnaziale nr. 2 din Braşov, care sunt sportivi la secţia de gimnastică de la CSS Braşovia, s-au plâns de condițiile improprii în care își desfășoară activitatea.
Viceprimarul Costel Mihai , prezent la întâlnirea cu elevii, a preciyat că municipalitatea va construi o sală modernă, complet utilată, care să servească cerinţelor sportului de performanţă.

 „Avem pe lista de investiţii pe anul acesta, pe de o parte, demolarea acestei săli de gimanstică, fiind o sală improprie şi veche. Va fi construită o sală nouă, care va avea şi tribună, cu o capaciate de aproximativ 100-150 de locuri, ținând cont că avem o tradiție în gimnastică, și este necesar ca această sală să aibă loc și competiții sportive. Deocamdată, astăzi le-am adus copiilor 15 saltele noi de gimnastică, este vorba despre o sponsorizare de câteva mii de euro, nu sunt bani de la bugetul local, cu sprijinul domnului consul onorific al Italiei, Emanuelle Baniasco. La şcoala 2 vorbim despre o o investiție pe care o consider prioritară și dorim să începem construcția anul acesta, după derularea tuturor procedurilior necesare. Am prevăzut în buget o sumă de aproximativ 100.000 lei pentru întocmirea documentației tehnice – studiu de fezabilitate și proiect tehnic, și aproximativ 1,5 milioane lei pentru începerea construcției. După aprobarea bugetului vom demara procedura pentru SF și PT, și apoi achiziția lucrărilor. Sumele exacte și termenele de execuție le vom ști numai după întocmirea documentației tehnice”, ne-a declarat Costel Mihai.
 Edilul a mai precizat că în perioada imediat următoare va fi întocmit Studiul de Fezabilitate, iar construirea noii săli va începe în vara acestui an. Pe timpul lucrărilor, antrenamentul sportivilor şi orele de sport ale elevilor vor fi susţinute în alt amplasament.

În dotarea actualei săli se află foarte multe aparate din anii ´50 – ´60, nu numai extrem de vechi, ci și neconforme cu actualele norme sportive. De exemplu, paralelele (pentru băieți) sunt din 1966, iar bara fixă este probabil unică în Europa la acest moment, fiind la fel de veche și suspendată de tavan, deși în prezent în sălile moderne ele se montează pe podea.

Alte articole:   Se întrerupe curentul electric în mai multe localități din județul Brașov

Noua sală va fi prevăzută și cu un covor de sol, cu cal cu mânere (unul de competiţie şi unul de antrenament), paralele egale, pentru antrenamentul băieţilor şi paralele inegale pentru antrenamentul fetelor, două bârne, bare fixe, două perechi de inele (unul pe tare şi unul pe groapă) şi o pârtie de sărituri cu cal de bătaie. Sala va avea, de asemenea, toate spaţiile necesare, respectiv vestiare pentru sportivi şi anterenori, duşuri, grupuri sanitare şi spaţii anexe.

CLICK pe poze pentru a se mări!

„Ne-am propus să demarăm cel puțin două dintre lucrări în acest an, iar pentru celelalte 5 să avem pregătită documentația. Cele două lucrări sunt construira unei noi săli de sport Școala Gimnazială nr. 2 și reparații capitale pentru sala de sport a Școlii Profesionale Germane Kronstadt. În funcție de finalizarea documentațiilor și de procedurile de licitații, vom vedea dacă este posibil să mai demarăm și lucrările la încă una sau două dintre celelalte cinci obiective de investiții, respectiv: construire sală de sport la Școala gimnazială nr. 4 și Școala gimnazială nr. 12 (corpul de pe str. Școlii), reabilitarea sălilor de sport ale Colegiului Tehnic Mircea Cristea , fostului Grup Școlar de Alimentație Publică de pe strada Zizinului – unde se execută în această perioadă lucrări de modernizare – și reabilitarea sălii de sport a Colegiului Național Economic Andrei Bârseanu,” a declarat viceprimarul Costel Mihai.

 

Alte articole:   COD GALBEN de ploi pe tot parcursul zilei de vineri!
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.