blog-logo

Un student suspect de TBC a alertat întreaga suflare de pe Colină

Un student suspect de TBC a alertat întreaga suflare de pe Colină

„În caminul 14 din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov există un focar de TBC ascuns de către conducerea Universității și de către doamna administrator Negruț Mihaela. De o săptămână de când a fost descoperit studentul D.I., cazat în camera 607 B , cu aceasta virus, nimeni nu a luat  nicio măsură, deşi au fost nenumărate sesizări ale studenţilor. Nu s-a dezinfectat nici măcar camera şi etajul unde s-a descoperit focarul, iar de carantină nici nu se mai pune problema”, a dezvăluit presei un student braşovean.

El spune că studentii sunt ameninţaţi să nu vorbească despre acest subiect şi să  îl facă public, pentru că vor avea de suferit și vor fi excluşi din cămin.

Alte articole:   Ştampila, eliminată din semnăturile oficiale la Ministerului Dezvoltării

Acesta mai susține că și condițiile de cazare„ lasă mult de dorit și tot mai mulți se plâng de problemele create de mucegaiul care există în camere, care le provoacă reacții alergice, rinite alergice, iritații ale ochilor şi ale pielii, precum și diverse forme de astm”.

CLICK pe poze pentru a se mări!

Pe de altă parte, prorectorul Daniel Munteanu, contactat de newsbv.ro, spune că este vorba despre un student din anul 2,  la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, care s-a dus acasă, în zona Ploieştiului, și și-a făcut niște analize, iar după radiografia pulmonara i s-a spus că s-ar putea să fie suspect de tuberculoză, dar nu este confirmat oficial acest lucru până acum.

„Pentru acest diagnostic, pe lânga radiografie, se mai face o analiză și încă este aşteapta rezultatul. Colegii de cameră au făcut radiografii, la dispensarul studenţesc s-a făcut o listă cu cei cu care a intrat în contact, dar până acum nu sunt probleme. Dacă se confirmă diagnosticul, atunci se va intra în procedura specifică. În ceea ce privește probleme referitoare la condițiile de cazare, să ni le semnaleze și nouă, să vedem unde este mucegai…”, a precizat prorectorul Daniel Munteanu.

Nu în ultimul rând, pe un grup de Facebook al studenţilor dintr-un cămin învecinat, o altă administratoare avertizează studenţii să se ferească…

Alte articole:   „Bun găsit, domnule Mozart!” deschide Festivalul Mozart, online

Distribuie dacă îți place!
  1. Astia din conducerea universitatii Transilvania din Brasov sunt de o nesimtire vecina cu inconstienta. Cand OPC cu Susanu in frunte gasisera alimente expirate, mizerie si bautura la cantina de la Memo, rectorul Abrudan ii promitea ca ii da sa predea ore lui Susanu iar in acelasi timp militianul de la sefia Senatului, Emil Stoica, il facea repetent pe la spate. Anul trecut smecherii de la Transilvania au bagat 1 milion de euro pentru reparatii reabilitari si deratizari in sedii si camine. Doar in vara! Te-ai astepta sa fie lux in camine si sali de curs. Dar firmele de casa ce sa mai traga! Nu domnule Liviu Dogar?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate