Amenzi pe bandă rulantă în transportul de persoane şi de marfă

Amenzi pe bandă rulantă în transportul de persoane şi de marfă

Săptămâna trecută, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune tematică vizând transportul public de persoane şi transportul de marfă, în cadrul Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

La Braşov, echipaje ale Poliției Rutiere și ordine publică din cadrul IJP Brașov au acționat pe principalele sectoare de drum din județ constatând un număr de 192 de sanţiuni contravenţionale, dintre care 66 pentru nereguli la regimul trasportului public de persoane, iar 126 pentru nereguli la regimul transportului de mărfuri, în valoare totală de peste 36.500 lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi 11 certificate de înmatriculare.

Alte articole:   Starea de alertă se prelungește cu încă o lună

Astfel, în data de 15.02.2017, pe B-dul Gării, din municipiul Braşov, a fost oprit pentru control un bărbat cu vârsta de 42 de ani, ce conducea un autobuz aparţinând unei societăţi comerciale, fără pasageri, înspre Gara Braşov. La testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest valoarea indicată a fost de 0.13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul pentru 90 de zile.

De asemenea, în cursul aceleiaşi zile, un alt bărbat, de 51 de ani, ce conducea un microbuz aparţinând unei societăţi comerciale, cu capacitatea de 20 de locuri, fără călători, a fost oprit pe B-dul Gării, iar la testarea cu aparatul etilotest valoarea indicată a fost de 0.14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au dispus măsura reţinerii persmisului de conducere pentru 90 de zile şi sancţionarea contravenţională a bărbatului.

„Prezenţa activă a cadrelor de poliţie în rândul participanţilor la trafic şi fermitatea în aplicarea prevederilor legale în vigoare a fost evidenţiată şi de lipsa evenimentelor rutiere cu caracter negativ pe perioada desfăşurării activităţilor”, a declarat Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, potrivit căreia activităţile vor fi continuate şi în perioada următoare.

În cadrul acțiunii au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Alte articole:   Care sunt cele mai eficiente măști de protecție. Cercetătorii au testat eficacitatea a 14 tipuri

Activitatea vizează depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

Foto: jurnaldeziarist.blogspot.com

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate