blog-logo

În PNL se ascut bricegele. Pentru cuţite trebuie băieţi mai mari

În PNL se ascut bricegele. Pentru cuţite trebuie băieţi mai mari

PNL. Un partid cu rezonanţă istorică. Promite că va rămâne la fel. Fuziunea PNL – PDL a adus în faţă oportunişti nu doar din cele două partide, ci şi din afară sau aşa-zişi tehnocraţi sau apolitici.

Chiar dacă au trecut alegerile electorale, lupta pentru putere nu s-a stins în PNL. Mult povestita prietenie după fuziunea PNL-PDL mai are puţin şi explodează la Braşov.

Mai întâi a fost demisia lui Dragoş David. Apoi, fosta deputată liberală, Maria Grecea, plusează pe același subiect.

Treburile sunt destul de clare: există o facțiune în PNL care îl vrea executat pe Adrian Veștea, actual președinte al PNL Brașov. El deține ștampila absolută a retragerii susținerii politice în cazul consilierilor județeni și locali din județ. Cealaltă facțiune, despre care se spune că a bătut palma cu PSD, vrea schimbarea structurii politice atât la nivel de Consiliul Județean, cât și la nivelul viceprimarilor din municipiul Brașov.

Alte articole:   Bradul de Crăciun din Piața Sfatului, printre cei mai frumoși din Europa

Nu mai este un secret că PSD îl dorește pe Lucian Pătreșcu viceprimar. Vor și un vicepreședinte la nivel de județ. Trocul politic nu se poate face fără să cadă capul lui Veștea.

În acest context, survin demisia lui David și declarația publică a Mariei Grecea. Pentru că nu era suficient, la ședința de vineri seară de la PNL, s-a mai jucat un act: „val de demisii”, anunțat tocmai de trustul de presă finanțat de un domn consilier județean PNL.

„Șoc în filiala județeană a PNL Brașov! 4 liberali au demisionat din structurile de conducere ale formațiunii politice. Motivul este fundamentat pe respectarea Statutului și regulamentului PNL. Potrivit Statutului, art. 151, «Prevederile referitoare la alegerile interne din partid privind organismele de conducere la toate nivelurile intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2017». Totodată, potrivit art.163, «Toate prevederile prezentului Statut care contravin prevederilor Art. 151 – 161 intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2017”.  Cei patru demisionari sunt Ovidiu Gal, Andi Kadas, Dorin Blendica (primar Teliu – n.r.) și Lucian Pascu (consilier local la Săcele, fost candidat de primar la Săcele, proaspăt administrator public al municipiulu Săcele – n.r.). Ei rămân în Partidul Național Liberal ca simpli membri”, anunţă presa lui Kadas.

Pe de altă parte, se încearcă „calmarea apelor” tocmai de către cel care a provocat furtuna din paharul cu apă din PNL Braşov, pentru că la nivel naţional …

Alte articole:   Raed Arafat: Valul 5 va fi „amestecat”. Noi restricții sunt luate în discuție de Guvern

„Partidul Național Liberal are nevoie de o reconstrucție bazată pe valorile naționale, pe valorile liberale și pe principiile democrației. Comunicarea și transparența decizională în interiorul partidului sunt instrumentele care pot pune în practică o reformă reală a Partidului Național Liberal. Din discuțiile cu colegii din conducerea centrală, am înțeles că semnalul transmis a fost înțeles, și în PNL vor avea loc alegeri de jos în sus, transparente și în concordanță cu principiile și valorile statutare. Le mulțumesc colegilor din PNL pentru că au înțeles gestul meu și au fost solidari. În următoarele zile, conducerea centrală va anunța calendarul și procedurile alegerilor interne. În acest context, fac un apel la calm și îi rog pe toți colegii mei să aibă răbdare, să așteptăm împreună deciziile conducerii partidului, pentru a acționa în consecință”,  afirmă Dragoș David.

Alte articole:   Testarea pentru COVID ar urma să fie gratuită, în cabinetul medicului de familie

Fostul prim-vicepreședinte al PNL Brașov, Dragoș David, a renunțat, la finele săptămânii trecute, la funcția pe care a deținut-o în partid.

Altă întrebare?…

Distribuie dacă îți place!
 1. Toata gloata de pnl actual,mai ales conducerea, care e o amestecatura de zoaie penale trebuie sa plece acasa. Nici macar nu mertia sa puna afise in campanii electorale.
  Oare David, cu afirmatiile lui pacifiste, cu Vestea tiranul parvenit si bou, stiu ce inseamna siritul liberal cu adevarat?!
  Nu cred, si atunci, dupa cat rau au facut pnl,ului trebuie sa plece.
  Am mai spus,o si repet, daca acest partid se comporta la fel in continuare, daca pdl,istii, fosti si actuali au putere in acest partid, cu Scripcaru penalul, sau ex in continuare, acest partid va ajunge la soarta pnt,ului.
  Vina mare are si Johannis, deci de la centru, cu conducari penibile, vezi Ghorghiu si Turcan.
  La Brasov, trebuie, daca au avut vreodata demintate sa isi dea toti din conducere demisia si sa vina alegeri interne transparente si fara interese.
  Aduceti oameni noi si capabili.
  Semneaza unul care v-a votat 20 de ani, dar care de cativa ani sunt complet dezamagit.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov