Sânpetru – comuna cu cea mai mare dezvoltare imobiliară din Brașov

Comuna Sânpetru a cunoscut cea mai mare dezvoltare din județul Brașov din punct de vedere demografic și imobiliar. Anul trecut erau 2.667 de numere de casăși 1.300 de apartamente, iar în acest moment există dezvoltatori imobiliari pentru încă 1.200 de apartamente.

Primarul localității, Ion Rusu, ne-a solicitat să facem un apel la proprietarii de terenuri din Livadă, în special, să înțeleagă că trebuie să facă dezmembrările louturilor și să cedeze domeniului public, conform Planului Urbanistic Zonal, suprafețele aferente pentru străzi și utilități, altfel Primăria nu poate investi bani publici.

Trebuie precizat că sunt prevăzute, pentru acest an, o serie de investiții, chiar dacă taxele și impozitele locale au rămas la acelaşi nicel ca în 2016, cu menţiunea că sânpetrenii care le plătesc integral până la 31 martie beneficiază de o reducere de 10%

„Pentru acest an, avem un proiect de 1,5 milioane euro, pentru extinderea rețelei de apă-canal, precum şi construirea unei noi creșe, care va costa aproximativ 4 milioane de lei cu tot cu dotare, lângă grădinița cu program prelungit. Practic, aici vrem să  creem un complex pentru familiile care au mai mulţi copii: vine cu copilul la creșă, are și grădinița lângă pentru celălalt sau să îl lase la școlă, iar părinţii să nu mai fie nevoiţi să alerge prin toată comuna”, ne-a declarat Rusu.

De asemenea, la Sânpetru continuă programul de asfaltări, iar pe străzile unde nu sunt rețelele de utilităţi se fac pietruiri de drumuri. Se are în vedere și extinderea rețelei de iluminat stradal, precum și amenajarea unei piste pietonală și pentru bicicliști, care să unească centura ocolitoare a Brașovului de comună.

„Un alt proiect pe care ne-am propus să îl realizăm în acest an este realizarea unui pod pietonal peste pârâul Durbav, care să lege strada Cărămidăriei cu strada Speranței. În altă ordine de idei, referitor la salubrizare, lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să facem colectare selectivă și să facem fiecare curățenie în fața proprietății, aşa cum făceau saşii pe vremuri. Trebuie să ne aliniem şi noi la normele europene”, a mai precizat primarul Ion Rusu.

Loading...
 1. Locuim de 5 ani in Sanpetru si nu avem retea de curent,nu avem utilitati de niciun fel! Nici piatra nu s a pus aici,am pus de nenumarate ori din banii nostri.Este o situatie foarte urata si nu se face nimic in acest sens.

  Reply
 2. De ceva ani nu s-a mai investit nimic la nivel de comuna. In acesta iarna nu a trecut nici un plug pe stradutele din Sanpetru, iluminatul este sub orice critica iar de asfaltari eu nu-mi aduce aminte de ceva ani incoace.
  Traficul auto in intervalul orar 7:30 – 8:00 este blocat pe sesnul catre Brasov. Primaria ar fi putut sa investeasca sau sa faca presiuni pe CJ Brasov pentru dublarea benzilor pana la Ocolitoarea Brasov.
  Numai vorbe si promisiuni. Se apropie alegerile pentru primarii? Cred ca de aia a scos dl Rusu nasul din birou.

  Reply
 3. Locuitor Sanpetru 6 martie 2018, 12:02 PM

  Sanpetru nu mai are primarie de vreo 2 ani incoace… este o mizerie, imediat nu mai poti ajunge cu masina acasa din cauza gropilor si a noroaielor.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap