Premieră la Predeal: Două sportive braşovene au promovat handbalul pe zăpadă

Premieră la Predeal: Două sportive braşovene au promovat handbalul pe zăpadă

În acest weekend, au avut loc primele demonstraţii de handbal pe zăpadă din România în cadrul proiectului Winter Tour.

Handbalul pe zăpadă este noua ramură pe care doreşte să o dezvolte Federaţia Română de Handbal (FRH), iar startul s-a dat în weekend pe pârtia Clabucet din Predeal.

Componentele formaţiei Corona Braşov, Oana Bondar şi Adriana Crăciun (ex Ţăcălie) le-au arătat fanilor câteva scheme cu noul sport.

La prima acţiune, copiii au fost invitaţi să îşi testeze abilităţile handbalistice în concursuri de aruncare la poartă, iar cei mai talentaţi au fost premiaţi cu selfie-stick-uri şi alte gadget-uri.

„O iniţiativă foarte bună din partea celor de la Winter Tour şi de la federaţie. Am venit cu sufletul, m-a încântat ideea, mai ales că este o experienţă nouă şi pentru mine. Au fost şi mulţi copii alături de noi pe pârtia Clăbucet, deci handbalul pe zăpadă poate avea un viitor frumos în România”, a spus Adriana Crăciun.

După ce în ultimii ani s-au organizat primele turnee de beachhandball, iar România are deja echipe naţionale, handbalul pe zăpadă este noua ramură pe care doreşte să o dezvolte FRH.

„Ţinând cont că există şi beachhandball, ar fi normal să profităm şi de iarna pentru a juca în aer liber. Eu am început junioratul pe zgura şi bitum, deci ar fi interesant sa joc şi handbal pe zăpadă. Noi, fetele de la Corona Braşov cred că am avea un atu deoarece suntem de la munte şi ne-am obişnuit deja cu terenul. Aş accepta cu mare onoare să joc cândva în echipa naţionala la snowhandball”, a spus Oana Bondar.

Următorul evenimente din calendarul Winter Tour, la care vor avea loc şi demonstraţii de handbal pe zăpadă, se vor ţine săptamâna viitoare la Cavnic (Maramureş).

Alte articole:   Administrația PNL a ratat oportunități pentru Brașov. Marian Rasaliu și Florin Orțan vor lupta pentru potențialul județului

Festivalul Winter Tour se va încheia cu un show de sport&distracţie pe domeniul schiabil Madonna di Campiglio (Italia).

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate