blog-logo

Am pierdut membri care nu au putut milita pentru un partid în care nici ei nu mai credeau

Am pierdut membri care nu au putut milita pentru un partid în care nici ei nu mai credeau

Partidul Național Liberal este principalul partid de dreapta din România, având o istorie de peste 140 de ani. În ultimii ani, partidul a trecut printr-o serie de procese care au generat tensiuni interne, dar şi rezultate extrem de slabe, cu mult sub cele mai pesimiste aşteptări, la alegerile locale şi parlamentare din 2016, astfel că, în prezent se impune adoptarea unor măsuri necesare reconstrucției interne a PNL, având la bază principiile și cultura politică a liberalismului, precum și practicile normale într-un partid democratic, în deplin acord cu Statutul partidului.

În actualul context politic, PNL trebuie să își consolideze poziția de principal partid al opoziției și să reprezinte o alternativă viabilă față de actuala guvernare social-democrată. Ultimele mișcări ale societății civile ne obligă să evaluăm, cu mare îngrijorare, capacitatea Partidului Național Liberal de a răspunde prin acțiuni politice eficiente, pe măsura așteptărilor și nevoilor concetățenilor noștri.

În ultimii ani, PNL a pierdut numeroşi membri activi, care până de curând se implicau în campanii, în deciziile din interiorul partidului şi duceau mesajele noastre mai departe. Aceşti membri nu au putut milita pentru un partid în care nici ei nu mai credeau. Ei sunt oamenii care cunosc cel mai bine motivele situaţiei din prezent în care se regăseşte Partidul Naţional Liberal. Trebuie să reînvăţăm să îi ascultăm şi să începem organizarea partidului de jos în sus. Avem nevoie de curaj pentru a ne asuma toţi această responsabilitate. PNL trebuie să reinstaleze democraţia în interiorul partidului.

Alte articole:   12 autobuze electrice turcești de 18 m vor sosi la Brașov

Dorința de a contribui la reconstrucția PNL mă obligă să adresez în mod direct îndemnul de a face cât mai urgent pașii necesari pentru reconstrucția partidului. În cadrul PNL, a apărut deja o serie de membri care militează pentru organizarea alegerilor interne, fără să susțină un anumit candidat, dar având dorința de a contribui la împlinirea unui proces mai profund de însănătoșire a partidului. În acest context intern, mă raliez colegilor care militează pentru acele măsuri care pot contribui la dezvoltarea partidului și la consolidarea acestuia pe scena politică românească:

  • 1. Revenirea la principiile și valorile liberale autentice, în detrimentul curentului aşa-zis progresist, care a pus stăpânire pe partid;
  • 2. Revenirea la practicile statutare;
  • 3. Adoptarea prin vot în cadrul BPN a tuturor pozițiilor politice ale partidului;
  • 4. Adoptarea oficială și publică a deciziilor necesare pentru demararea procesului electoral intern: calendar, proceduri clare și transparente, constituirea Comisiei electorale centrale și a comisiilor județene.
Alte articole:   Pepe are acum un nou look!

Încrederea de care se bucură PNL este în prezent încă mai afectată decât era înainte de alegeri. Rezultatele alegerilor din 11 decembrie, precum și protestele din aceste zile, nu fac decât să ne sublinieze vinovăția și să arate că nu am reușit să comunicăm cu societatea tocmai într-un moment în care aceasta avea nevoie să fie reprezentată printr-o forță politică responsabilă și competentă.

Nu putem să recuperăm încrederea românilor numai prin acțiuni parlamentare sortite inevitabil eșecului. Partidul Național Liberal trebuie să aibă capacitatea de a se reforma și să revină la valorile liberale autentice. Participarea directă a tuturor membrilor de partid în analiza internă și în alegerea liderilor este vitală. Trebuie să avem încredere în colegii noștri, în opiniile și în votul lor.

Alte articole:   Scandalul P&P - Primărie: avocata de fițe a lui Coliban, o nouă înfrângere

Societatea românească ne arată clar că își dorește transparență, onestitate, democrație și recunoașterea meritelor. Partidul Național Liberal va supraviețui doar dacă arată el însuși că poate să urmeze aceste principii. Societatea nu va crede niciodată că putem guverna în numele acestor valori dacă nu arătăm că le respectăm chiar în viața noastră de partid.

  • Maria Grecea
  • membru PNL
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.