Proteste la Braşov, ziua a 12-a. 2.000 de persoane au fluturat un steag uriaş în Piața Sfatului

Proteste la Braşov, ziua a 12-a. 2.000 de persoane au fluturat un steag uriaş în Piața Sfatului

21.30. Protestul de la Braşov s-a încheiat. Manifestarea a fost una paşnică şi nu s-au înregistrat incidente.

21.15. Protestatarii au fluturat un drapel uriaş în Piaţa Sfatului. Tricolorul are 12 metri pe 8 metri şi a fost comandat la Sibiu. 113 braşoveni au donat bani pentru achiziţionare lui. În timp ce uriaşul drapel era purtat de zeci de oameni, protestatarii au intonat Imnul Naţional.

20.55. Coloana de manifestanţi se întinde pe câteva sute de metri. Protestatarii sunt acum pe Mureşenilor şi se vor opri în Piaţa Sfatului. Oamenii aflaţi în marş strigă „Hoţii“ şi „Demisia“. Numărul protestatarilor a depăşit 2.000 de persoane.

20.20 Coloana a ajuns intre semaforul de la Blue Viking și secția 1 de Politie

20.00 Protestatarii au pornit în marș, de la Prefectura, strada Castanilor, Bd. Iuliu Maniu, iar acum se îndreaptă spre centrul orasului. Sunt peste 1.500 de persoane.

19.30 În acest moment sunt 500 persoane.

19.00 Sunt 8090 persoane, care scandeazăDemisiașiDNA sa vina sa va ia

18.30 Lumea a inceput sa se adune la sediul Prefecturii. Aproximativ 60 de persoane sunt la această oră.

După ce săptămâna aceasta protestele au mai scăzut în intensitate, pe reţele de socializare circulă o mobilizare pentru această seară începând cu ora 18.00.

Alte articole:   VIDEO Costel Mihai, candidatul PMP pentru funcţia de primar al Brașovului. Cătălin Avramescu, strategul campaniei electorale

Pe reţelele de socializare protestul este anunţat să înceapă la ora 18.00 la Prefectură. Apoi se va porni într-un marş pe traseul:  Prefectură – Toamnei – Onix – Ceasul Rău – Mureşenilor – Piaţa Sfatului. Oamenii sunt îndemnaţi să vină cu fluiere, steaguri şi vuvuzele.

De asemenea, la protestul de diseară se anunţă că va fi adus un drapel gigant de 12 x 8 metri comandat de la Sibiu şi pentru achiziţionarea căruia au făcut donaţii 113 braşoveni. El va fi întins cel mai probabil în Piaţa Sfatului atunci când se va intona imnul României.

Aceasta este a doisprezecea zi de proteste la Braşov. Dacă săptămâna trecută şi în weekend-ul trecut au fost între 8.000 şi 15.000 de oameni în stradă în fiecare seara, săptămâna aceasta protestele au scăzut în intensitate. Luni au fost 1.000 de protestatari, marţi 400, iar miercuri, joi şi vineri puţin peste 200. Astăzi se anunţă însă o mai mare mobilizare.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap