blog-logo

Adrian Veștea, atac la parlamentarii PSD că nu au susținut finanțarea proiectelor importante al Brașovului

Adrian Veștea, atac la parlamentarii PSD că nu au susținut finanțarea proiectelor importante al Brașovului

Preşedintele Consiliului Județean Braşov, Adrian Veştea, i-a criticat joi, într-o conferinţă de presă, pe parlamentarii PSD de Brașov care au preferat să respecte ordinele de partid decât să facă „diligenţele necesare” pentru a obţine finanțări de la bugetul de stat pe 2017 pentru proiectele importante ale Brașovului.

„Din păcate, această situaţie survine după ce am organizat o întâlnire informală în care mi-aş fi dorit să decidem ca toţi să facem astfel încât proiectele de care am vorbit anul trecut, în campania electorală, să încercăm să le punem în practică. Astăzi, când vedem care sunt rezultatele, ne dăm seama că o unii parlamentari au înţeles foarte bine, au depus amendamente şi s-au bătut pentru ele, iar alţii au acceptat situaţia impusă de Guvern. Consecinţa este că Braşovul nu are nici un proiect în bugetare. (…) Am citit că cei de la PSD vor să facem aeroportul legal. Am încercat să nu intrăm în dispute, în perioada electorală și mi s-a părut normal ca toți să ne fi comportat și să fi sprijinit proiectele importante pe care le avem”, a afirmat Veştea.

Alte articole:   PNL câștigă Rupea și Predealul, la 10 voturi. USR câștigă Victoria

Şeful administraţiei publice judeţene a reiterat faptul că, în acest an, se vor investi 10 milioane de euro pentru aeroport, fiind deja demarate procedurile de achiziţie pentru executarea Proiectului Tehnic necesar realizării căilor de rulare. Mai mult, el a promis că zilele viitoare va prezenta o strategie privind continuarea lucrărilor la Aeroportul de la Ghimbav, pentru a se respecta termenul de finalizare – anul 2020.

 

 

Curtea de Conturi: s-au plătit lucrări supraevaluate la Aeroport

Auditorii Curții de Conturi Brașov au efectuat anul trecut un control asupra modului cum s-au cheltuit banii publici de către adminstrația județeană.

Astfel, susțin controlorii finaciari, Consiliul Judeţean ar fi plătit nejustificat 959.000 de lei pentru proiectarea şi execuţia unor lucrări la Aeroport. Auditorii susțin că lucrările care s-au subcontractat au fost atribuite la un preţ mai mic decît cel la care au fost ofertate, dar și că s-au făcut unele plăţi fără bază legală pentru serviciile de pază de la aeroport, în cuantum de 118.000 lei.

„Este un raport de audit, e o apreciere făcută de dumnealor. Nu eram eu în funcție la vremea respectivă, cei care trebuie să dea explicații le-au dat, iar în cazul în care sunt lucruri care n-au fost clarificate, se poate ataca în instanță. Se vor face expertize, iar experții judiciari vor stabili dacă s-a lucrat corect sau nu”, a precizat Veştea.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate