blog-logo

Recomandările Poliţiei Rutiere pentru circulaţia în condiţii de iarnă

Recomandările Poliţiei Rutiere pentru circulaţia în condiţii de iarnă

În urma ninsorii abundente din ultimele 24 ore, la Braşov s-a aşternut un strat nou de zăpadă, care, pe străzile lăturalnice atinge şi 40 de cm.

Totodată, zăpada căzută a acoperit unele drumuri din judeţ, astfel că şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă, să reducă viteza, să nu plece la drum fără cauciucuri de iarnă, să să aibă o atenţie sporită pe toată durata deplasării, precum şi să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei.

De asemenea, date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, viscol) trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drum.

Astfel, poliţiştii recomandă şoferilor ca în astfel de situaţii, să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Alte articole:   În atenția păgubiților RCA: Unii asigurători nu achită și penalități de întârziere la plata daunelor. Cum vrea ASF să corecteze această problemă

Totodată, să aibă rezervă de combustibil, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Pietonilor, poliţiştii le recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Se recomandă circulaţia pe trotuare, asigurarea temeinică înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă, notează adevarul.ro.

Aproape 300 de tone de material antiderapant au fost împrăştiate pe şosele

Cele două firme de deszăpezire, care acţionează la nivelul municipiului Braşov, au mobilizat, de ieri până în acestă dimineaţă, 31 de utilaje şi ore s-au utilizat 2900 de tone de material antiderapant, stocul fiind în acest moment de peste de 1.500 de tone.

Alte articole:   ÎN DIRECT Ședință deîndată la Consiliul Local Brașov. Ordinea de zi

Eurostrada a acţionat cu 8 utilaje. Eurostrada a utilizat aproximativ 40 de tone de material antiderapant si mai are un stoc de peste 390 de tone. Vectra a asigurat aceasta activitate cu 23 de utilaje. În ultimele 24 de ore s-au utilizat aproximativ 250 de tone de material antiderapant, stocul fiind în acest moment de peste de 1.200 de tone.

Astăzi va continua activitatea de deszăpezire în interiorul cartierelor, în paralel cu asigurarea unei circulații optime pe arterele de prioritate maximă.

În această dimineaţă, mai erau pe traseu 11 utilaje Vectra şi 6 Eurostrada.

Circulaţia rutieră în judeţul Braşov se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale şi judeţene, însă fără blocaje, până la această oră.

Alte articole:   Bode: Alocarea banilor pentru reabilitarea drumurilor naționale nu s-a mai făcut în funcție de influența “baronilor” locali

În cazul în care sunt probleme legate de activitatea de deszăpezire, braşovenii pot anunţa dispeceratele celor două societăţi la numerele de telefon 0268.708.062 (Vectra) şi 0268.311.310 (Eurostrada).

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.