blog-logo

Al doilea Coresi Shopping Resort din România se va construi la Sibiu

Al doilea Coresi Shopping Resort din România se va construi la Sibiu

Immochan va dezvolta trei noi centre comerciale în România, dintre care unul va fi în Sibiu. Proiectul viitorului Mall va fi la fel ca cel dezvoltat în Brașov de investitorii francezi. Coresi se va amenaja cel mai probabil în zona de nord a orașului.

Compania Immochan, administratorul averii imobiliare a celei mai bogate familii franceze, este interesată de achiziţia a trei terenuri în Bucureşti, Sibiu şi Craiova pe care să dezvolte malluri de dimensiuni mari. Planul face parte din strategia internaţională a companiei de a investi 1,5 miliardo euro în dezvoltare şi îmbunătăţirea proiectelor pe care le are până în 2018.

Intenţia investitorul este de a achiziţiona cel puţin două dintre aceste loturi în 2017 şi să înceapă dezvoltarea unuia. Immochan a negociat deja preţul pentru cele trei parcele şi le-a blocat juridic pentru o perioadă de analiză, prin plata unui avans. Dacă la expirarea termenului se confirmă tranzacţia, compania va plăti diferenţa de bani, în caz contrar pierde suma plătită deja proprietarilor. Prin această modalitate, dezvoltatorul se asigură că vânzătorul nu va modifica preţul în perioada de analiză.

„Proiectele pe care le analizăm acum sunt de dimensiuni mari, în prima fază gândite ca retail, iar două dintre ele, printre care cel din Bucureşti, au posibilitatea să vină în completare cu o componentă mixtă. Sunt proiecte care implică investiţii de ordinul zecilor de milioane de euro. Pe lista de terenuri sunt şi foste platforme industriale. Sper să pot anunţa primul proiect lansat în următoarele şase luni“, a declarat Tatian Diaconu, directorul general al Immochan România.

Investiţia totală realizată până acum în România de Immochan se ridică la 170 milioane euro. Compania a intrat pe piaţa locală odată cu achiziţia celor 100 de hectare ale Tractorul Braşov, cea mai mare tranzacţie cu teren pe care au făcut-o vreodată pe plan internaţional.

Alte articole:   Alocațiile majorate cu 20% vor intra de la data de 1 februarie

Familia Mulliez, prin exponentul său Gerard Mulliez – fondatorul grupului Auchan, este considerată cea mai bogată din Franţa, cu o avere estimată la aproape 40 miliarde euro în 2016, potrivit revistei franceze Capital. Printre brandurile grupului, prezente în România, se numără Auchan, Decathlon şi Leroy-Merlin.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate