La ce şcoală eşti obligat să-ţi înscrii copilul, pentru clasa I şi pregătitoare

La ce şcoală eşti obligat să-ţi înscrii copilul, pentru clasa I şi pregătitoare

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov a publicat, pe site-ul propriu, arondarea străzilor pentru înscrierea în învăţământul primar.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare va fi în perioada 27 februarie – 16 martie, iar conform metodologiei anterioare, dar și celei aflate în dezbatere, înscrierea se face la școala de circumscripție, prioritatea având cei cu domiciliul arondat unității de învățământ.

Dacă rămân locuri libere, în etapa a doua se pot înscrie copii din afara circumscripției.

Arondare este publicată în vederea revizuirii și completării cu noile străzi sau cu străzile în care în anii anteriori nu au existat copii de vârstă corespunzătoare înscrierii în învățământul primar. Lista integrala poate fi consultată la adresa: http://www.isjbrasov.ro/index.php/inscrierea-in-inv-primar/circumscriptii-arondare/3082-arondarea-strazilor-pentru-inscrierea-in-invatamantul-primar.

Numărul de clase pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018 va fi afişat pe 22 februarie. Potrivit metodologiei, părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la 31 august au obligaţia de a-i înscrie la clasa pregătitoare.

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv pot să-şi înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, doar dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Pentru mai multe informaţii, la Braşov va exista şi un tel verde, funcţional în perioada  21 februarie – 13 aprilie. Numărul este 0 800 816 268, ultimele trei cifre reprezentând codul judeţului.

Alte articole:   VIDEO Accident pe DN11, între două autoturisme și un microbuz de călători
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap