blog-logo

Staţie de sortare şi platformă compost la Săcele

Staţie de sortare şi platformă compost la Săcele

La sfârşitul anului trecut, Primăria Municipiului Săcele a anunţat într-o dezbatere publică proiectul Plan Urbanistic Zonal, numit „Bază auto de transport și întreținere, stație de sortare deșeuri reciclabile, stație pentru producerea compostului, service auto, sedii de firme, depozitare-DN1A”.

Astfel, beneficiarul, compania CIBIN SRL din Săcele, care este şi prestatorul de servicii de salubritate la nivelul municipiului, intenţionează să investească pentru realizarea unei platforme de compost ce va fi plasată pe ocolitoarea oraşului (strada Câmpului).

Investiţia ar urma să includă o zonă de birouri, garaje, platforma de ciment, parcare, staţie de sortare şi o platformă pentru compost, informează saceleanul.ro

Conform PUZ-ului, terenul studiat are o suprafaţa de 30.4000,00 de metri patraţi (mp). Terenul este în proprietatea persoanelor juridice S.C. CIBIN S.R.L., S.C. Autokronfast S.R.L.- D, S.C. Caucazul Mare Comal S.R.L. și a persoanelor fizice Bija Ioan, Bija Ileana și Ivan BogdanMarius, conform C.F. 103747, C.F. 107856, C.F. 108100 și C.F. 108101.

Alte articole:   Varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2, confirmată oficial în județul Brașov

Pe acest amplasament, 6.332,00 mp va fi folosit pentru construcţii (hale, birouri, service auto, staţia de sortare, platforma compost), carosabilul şi trotuarele vor ocupa 12.525,10 mp, iar 11.542,90 mp o vor fi ocupate de spaţiile verzi amenajate.

Potrivit documentaţiei staţia de sortare se va întinde pe o suprafaţă de 1.800,00, reprezentând 5.92% din suprafaţa totală. În stația de sortare vor fi admise numai deșeuri menajere solide, care provin din colectarea mixtă sau selectivă, iar aceasta va fi amplasată într-o hală metalică.

Deșeurile provenite din colectare sunt descărcate în hala de sortare, triate pe categorii (hârtie, carton, PET, plastic, metale neferoase, metale și material biodegradabile), presate şi balotate în vederea valorificării.

Alte articole:   Știți de promoțiile la carburanți din această perioadă în benzinăriile din Brașov?

Platforma compost va avea 800,00 mp, ocupând un procent de 2,63% din amplasament. Pentru proiectarea stației de compost se vor lua în considerare zone de stocare, zona de descompunere, zona de pretratare și pregatire a compostului înaintea livrării.

Compostul este un îngrăşământ agricol natural, rezultat în urma fermentării lente a diferitelor resturi vegetale și animale, amestecate cu unele substanțe minerale.

Foarte util în agricultură, compostul este una dintre ”armele” producătorilor care doresc să obțină o producție bună, dar și legume cu gust.

În prezent, proiectul se află în dezbatere la Primăria Municipiului Săcele.

Distribuie dacă îți place!
  1. …și nu se va realiza!

    Reply
  2. Trebuie să se realizeze! Actuala bază mecanizata a companiei Cibin functioneaza in imediata apropiere a unui cartier de blocuri.Compostul rezultat va fi vandut agricultorilor, se va realiza probabil colectarea selectivă iar deseurile respective valorificate iar pe cei 10.000mp sper ca Cibin sa construiască blocuri de locuințe si sper eu un părculeț frumos.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov