Centru rezidențial pentru vârstnici, o şansă pentru seniorii singuri

Centrul rezidențial pentru vârstnici „Papi Sante” din Tărlungeni este o șansă pentru cei ajunși la vârsta senectuții și care nu se pot îngriji singuri, iar cei apropiați nu o mai pot face.

„Caminul de batrani a fost deschis din dorinta noastra de a oferi o solutie cat mai potrivita pentru ingrijirea persoanelor varstnice care nu mai pot sa se descurce singure, persoanelor suferinde de afectiuni degenerative sau persoanelor care sunt dornice de socializare. Am conceput un ansamblu de convietuire unde experienta, devotamentul si grija personalului medical si socio-uman asigura confortul tuturor rezidentilor si linistea de care acestia au nevoie”, ne spun administratorii căminului.

Locul unde se afla caminul de batrani este ideal pentru seniori. Ei vor fi foarte atent ingrijiti, personalul specializat se va ocupa in permanenta de intretinerea conditiei medicale, fizice, psihice si spirituale. Locatia este menita sa asigure linistea si confortul de care beneficiarii au nevoie. Dotarea si amenajarea casei respecta standardele de calitate de care un rezident are nevoie in vederea mentinerii calitatii vietii, fara insa a avea vreo legatura cu saloanele reci ale spitalelor sau cu notiunea de „azil”.

La Centrul de batrani Papi Sante, beneficiarul se poate bucura de o ingrijire corespunzatoare gradului de dependenta si-i pot fi satisfacute nevoile vietii cotidiene. In caminul nostru de batrani, toti cei dragi dumneavoastra vor avea parte de cazare, conditii deosebite de trai, supraveghere medicala si sociala, meniu zilnic sanatos, adaptat in functie de indicatiile medicale de specialitate, terapii ocupationale si activitati diverse menite sa-i stimuleze cognitiv si fizic, toate acestea stabilite de un plan de interventie ce va fi elaborat dupa admiterea in centru in functie de afectiunile fizice, psihice sau motorii.

Alte articole:   Un medicament destinat persoanelor cu tulburări gastrointestinale, retras de pe piață

In zilele cu soare si vreme frumoasa se pot relaxa in curte, avand posibilitatea sa desfasoare activitati de socializare sau relaxandu-se pe banca la aer curat.

„Centrul rezidential pentru varsnici Papi Sante este un loc de tratament si ingrijire, dar nu spital, un loc de odihna si de petrecere a timpului liber prin divertisment si activitati recreative. Ne remarcam prin conditiile oferite seniorilor si prin serviciile prestate la standarde de calitate ce pot satisface nevoile reale ale rezidentilor”, precizează administratorii unității din Tărlungeni.

Situat intr-o zona inconjurata de munti si padure si totusi aproape de municipiul Braşov, rezidenţii au avantajul conditiilor unui trai curat si linistit si totusi neizolat. Modul de viata de care au parte ii fereste de grijile specifice varstei, dar nu-i priveaza de independenta de care au nevoie.

Dotările şi serviciile la cel mai înalt standard

  • Avem posibilitatea monitorizării video cu circuit închis.
  • Personal medical dedicat la dispoziţia celor care au nevoiede asistenţă specială.
  • Asistenţă medicală în tratamentul bolilor cronice.

Clădirea este compusă din parter, 2 nivele şi mansardă, este nou construită, dispune de 30 camere (fiecare cu balcon sau terasă), cu unul şi două paturi, dotate cu mobilier adecvat, baie proprie, telefon, televizor şi sistem centralizat de încălzire, grup sanitar in camera, fara deranjament fonic, sistem de alarmare în caz de urgenţă medicală şi posibilitatea monitorizării video la cerere.

Alte articole:   „Muzică de poveste”, concert în beneficiul Liceului Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov

De asemenea, curtea clădirii, în suprafață de circa 5.000 mp, amenajată cu spații verzi și alei, oferă un bun prilej pentru plimbări în aer curat, relaxare și socializare.

Asigurarea medicaţiei specifice

Personalul medical are grija ca fiecare batran sa primeasca medicamentele la ora stabilita de medic. Controalele medicale periodice urmaresc evolutia starii batranului, in caz de nevoie se iau masurile necesare.

Se asigura: monitorizarea continuă a stării de sănătate şi asistenţă medicală permanentă, consiliere psihologică, program personalizat de kinetoterapie, consultaţii medicale de specialitate la recomandarea medicului angajat al Centrului (geriatrie gerontologie, interne, cardiologie, gastroenterologie, neurologie, nutritie-diabet etc.), recoltare analize + transport laborator analize, administrarea medicaţiei prescrise pentru tratamente cronice şi acute, deplasare la spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov cu asistenţă specializată.

Alimentaţia oferită în cadrul căminului de bătrâni Papi Sante este diversificată şi cuprinde trei mese pe zi şi o gustare între mese. Cazurile speciale care necesită alimentaţie specifică sunt tratate cu atenţie.

Mancarea este preparata in bucataria proprie care este mobilata si utilata pentru a servi la pregatirea meselor in conditii igienice. Deoarece alimentatia reprezinta cel mai important factor pentru sanatate, la prepararea mancarii sunt folosite cele mai proaspete ingrediente.

Pentru mai multe informații puteți apela la unul dintre numerele de telefon: 0745.156.095, 0740.084.224.

Loading...
  1. Am fi recunascatori daca ati spune si ce costuri sunt pentru serviciile oferite.Va multumesc.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap