„Don Giovanni” pe scena Operei Brașov

„Don Giovanni” pe scena Operei Brașov

În cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului W.A. Mozart 2017, Opera Braşov a pregătit opera „Don Giovanni“, despre care Richard Wagner spunea că este „opera operelor“.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 4 februarie 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei.

Evenimentul organizat de Opera Brașov, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Brașov. „Don Giovanni” este o operă în două acte, pe un libret scris de italianul Lorenzo da Ponte.

Premiera absolută a avut loc la „Ständetheater” din Praga, la data de 29 octombrie 1787, sub conducerea muzicală a compozitorului, fiind primită de public cu entuziasm.

Din distribuția spectacolului de sâmbătă seara, fac parte artiștii Operei Brașov: Adrian Mărcan (Don Giovanni), Valentina Mărgăraș (Donna Anna), Cristina Radu (Donna Elvira), Marian Rește (Leporello), Corina Klein (Zerlina), Liviu Iftene (Don Ottavio), Ștefan Schuller (Masetto), Dan Popescu (Comandorul).

Își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, iar regia este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Şerban Iuca. Coregrafia: Nermina Damian.

Preţul biletelor este de 30 lei şi 20 lei pentru studenţi sau pensionari. Biletele se vând la sediul Operei cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Alte articole:   Încă două pârtii de schi din Poiana Brașov vor avea nocturnă proprie
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap