blog-logo

Proiectul „O masă caldă pe zi” a fost aprobat pentru elevii din Părău

Proiectul „O masă caldă pe zi” a fost aprobat pentru elevii din Părău

Guvernul a aprobat, la sfârşitul săptămânii trecute, normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 72/2016, privind programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din zonele defavorizate.

În proiectul „O masă caldă pe zi”, care urmăreşte reducerea abandoului şcolar, au intrat timp de un an 50 de şcoli, mai ales din zonele defavorizate.

Între cele 50 de unităţi, a fost inclusă Şcoala Gimnazială din Părău, judeţul Braşov, unde 293 de elevi vor beneficia de o masă caldă, în valoare de 7 lei pe zi.

De suportul alimentar vor beneficia doar copii care merg la şcoală, iar acesta nu se va acorda pe perioada vacanţelor sau a altor zile declarate prin lege ca zile nelucrătoare.

Alte articole:   Parcarea viitorului hotel Radisson Blu Aurum se va construi anul acesta pe un teren 100% privat

În şcolile unde există cantină cu avize de funcţionare şi spaţiu adecvat de servire a mesei se va servi masa caldă. Unde nu există cantină, dar există spaţii de servire a mesei, masa caldă va fi acordată în regim catering. Unde nu există nici cantină, nici o sală de mese, copiii vor primi vor primi un pachet alimentar – un sandwich, informează bzb.ro.

Şcolile în care se desfăşoară programul trebuie să păstreze 48 de ore probe din alimentele servite copiilor, conform legislaţiei în vigoare.

Finanţarea proiectului se va face din bugetele locale ale unităţilor sau subdiviziunilor administrativ-teritoriale. Pentru implementarea programului, se alocă sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru bugetele locale.

Alte articole:   Comisia Europeană: “Pașaportul verde digital” va fi propus pe 17 martie

În funcţie de rezultate, Guvernul va decide oportunitatea extinderii acestui program la nivel naţional.

Programul pilot se desfăşoară pe durata acestui an şcolar, când 30.000 de elevi, urmează să primească la şcoala mâncare caldă.

Foto: romaniatv.net

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate