blog-logo

Grevă a grefierilor şi la Braşov

Grevă a grefierilor şi la Braşov

Grefierii de la Curtea de Apel Braşov au anunţat că întrerup lucrul între orele 13.00 şi 14.00. Ei cer premierului Sorin Grindeanu, ministrului Justiției și celui de la Finanțe majorarea salariilor confirmată de Curtea Constituțiomală și Înalta Curte.

Protestatarii solicită respectarea legii și acordarea majorării în cuantum de 18% a valorii de referință sectorială, întregului personal din justiție, nu doar magistraților.

„Un astfel de demers generează impresia că invocarea reglementărilor legale referitoare la noua valoare de referinţă sectorială a fost de actualitate pentru decidenţi strict până la momentul majorării propriilor indemnizaţii, iar nu pentru eliminarea inechităţilor existente în salarizarea personalului din justiţie. Apreciem că un astfel de tratament discriminatoriu şi, în opinia noastră, nelegal, al conducerii Ministerului Justiţiei şi Ministerului Public este profund nedrept faţă de categoria profesională a grefierilor şi a celuilalt personal de specialitate din instanţe şi parchete, profesionişti care participă, alături de magistraţi, în mod direct, la înfăptuirea actului de justiţie”, au transmis grefierii printr-un comunicat de presă.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Educație digitală pentru 200 de femei vulnerabile din Gârcini prin proiectul „Centru Digital pentru Femei”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate