blog-logo

Prăpădul alimentar de la Cotul Donului

Prăpădul alimentar de la Cotul Donului

Inspectorii de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov au făcut astăzi un control a Hanul Cotul Donului şi au găsit alimente expirate, mucegăite şi fără acte de provenienţă. Activitatea unităţii ar putea fi suspendată. În aprilie 2015 au fost găsite aceleaşi nereguli.

Inspectorii au descins astăzi la Hanul Cotul Donului de pe DN1 de la Timişul  de Sus. Pe lângă mizerie au găsit alimente expirate de câteva luni, produse cu mucegai şi ciuperci culese din pădure despre care nimeni nu poate să ateste că sunt comestibile. Carnea nu avea acte de provenienţă.

„Au fost descoperite numeroase produse alimentare cu termenul de valabilitate depăşit, dar şi condiţii de igienă impoprii. Inspectorii au mai găsit carne fără elemente de identificare a provenienţei, dar şi alimente cu modificări organoleptice, respectiv cu mucegai şi miros neplăcut. A fost găsită şi cantitate importantă de ciuperci, probabil culese de ei din pădure, fapt care reprezintă un pericol mare deoarece pot fi otrăvitoare. În plus nu ni s-au putut prezenta documentele de funcţionare ale unităţii, astfel că adminitratorul se va prezenta în zilele următoare la noi pentru a le putea verifica. Toate produsele neconforme au fost distruse. Vom aplica o amendă care poate ajunge până la 50.000 de lei şi cel mai probabil vom dispune suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor“, ne-a declarat Sorin Susanu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov.

Hanul Cotul Donului a mai fost controlat în 29 aprilie 2015. Şi atunci inspectorii au găsit foarte multe alimente expirate unele dintre cele chiar din 2013. Au dat ordin să fie distruse. A doua zi s-au întors în control şi au găsit alimentele expirate înapoi pe rafturi sau în frigidere.

Alte articole:   24% dintre angajaţi spun că lucrează exclusiv „remote”. Mulți spun s-ar întoarce la birou dacă angajatorii ar acorda beneficii

Printre produsele expirate s-au numărat peşte, ouă, mici, carne de porc şi cârnaţi. În plus în bucătărie era mizerie, iar angajaţii nu aveu toate actele în regulă.  Activitatea unităţii a fost suspendată atunci pentru mai multe luni.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.