Omul de afaceri chilian Rafael Garay, încă 30 de zile în arest preventiv

Omul de afaceri chilian Rafael Garay, încă 30 de zile în arest preventiv

Magistrații Curții de Apel Brașov mențin pentru încă 30 de zile măsura arestului preventiv provizoriu în vederea extrădării omului de afaceri chilian Rafael Garay, acuzat de deturnare de fonduri.

Avocatul cauzei a depus contestație în sala de judecată, imediat după pronunțarea magistraților, aceasta urmând să se judece la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pronunțarea să-a făcut miercuri, în ședință publică, după ședința de judecată care a început la ora 11,30 și a durat mai bine de o oră. Rafael Garay a fost adus la Curtea de Apel din arest preventiv, unde se află din 28 decembrie 2016.

Rafael Garay s-a aflat în arest la domiciliu într-o locuință închiriată în municipiul Brașov, începând din 19 noiembrie până în 28 decembrie 2016, printr-o decizie luată de o instanță a Curții de Apel Brașov.

În data de 18 noiembrie 2016, a fost prins de polițiștii români într-un mall din Brașov și a fost prezentat Curții de Apel Brașov, care a decis să fie plasat în arest la domiciliu până la clarificarea documentelor de extrădare.

Pentru că documentele de extrădare nu au fost clarificate, în data de 29 noiembrie 2016, o instanță a Curții de Apel Brașov a prelungit cu încă 20 de zile, până în data de 28 decembrie 2016, arestul la domiciliu.

Din 28 decembrie 2016, magistrații Curții de Apel au decis arestarea preventivă provizorie pentru 30 de zile în vederea extrădării, măsură care a fost prelungită miercuri cu încă 30 de zile, respectiv din 27 ianuarie până în 25 februarie 2017.

Alte articole:   Poliția a deschis o anchetă după ce Raed Arafat a fost amenințat cu moartea!

Rafael Garay a fost localizat în România din luna septembrie 2016, după ce a depus actele necesare pentru a se căsători în țară.

Agerpres

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.