DN73, noul Drum al Rușinii din județul Brașov

DN73 are nevoie de o reabilitare totală, lucrare tergiversată din 2008, în pofida faptului că acesta este un drum turistic. Anul trecut s-a promis repararea drumului, iar lucrările ar trebui să înceapă la primăvară. Cel puţin aşa anunţă CNAIR.

Deşi este un drum turistic tranzitat de 15.000 de maşini pe zi, în weekend, autorităţile nu l-au considerat  o prioritate. Cea mai rea porţiune este aceea dintre Cristian şi Râşnov, unde gropile nu pot fi practic ocolite. Dacă mergeţi noaptea, drumul este o adevărată aventură.

Primarii din Râşnov sau Bran au cerut de multe ori ca drumul să fie reparat. Nu s-au putut implica deoarece este vorba despre un drum naţional. Tot ce s-a făcut în ultimii ani a fost să se plombeze craterele.

Din păcate, după cum se vede, soluţia nu este una bună. Acum, după topirea zăpezii de pe carosabil, gropile au răsărit practic şi mai multe. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a alocat în bugetul din 2016, 111,26 de milioane de lei pentru reabilitarea DN 73 Braşov-Piteşti.

Repararea totală a şoselei, care are o lungime de 103,25 de kilometri, a fost estimată la suma de 275, 86 milioane de lei, dar până acum sau făcut lucrări doar în judeţul Argeş. Banii alocaţi în 2016  trebuiau folosiţi pentru reabilitarea porţiunii de drum care traversează Braşovul.

Alte articole:   Orțan: Guvernul României a îngropat proiectul spitalului regional de la Brașov

Potrivit CNAIR termenul de finalizare a lucrărilor era 16 septembrie 2016, dar reabilitarea nici nu a început. Acum tot pe site-ul CNAIR se anunţă că lucrările vor începe la primăvară şi vor finalizate în 2017.

Consecința drumului: ore nesfârșite în trafic, vehicule distruse, întârzieri la serviciu, în livrări, întârzierea copiilor la școală, gonirea turiștilor din stațiunile montane etc., cu un impact major asupra economiei locale și asupra stării de sănătate a tuturor celor care utilizează sau tranzitează această porțiune de drum. Mai mult, deși au fost formulate nenumărate sesizări cu privire la dezastruoasa trecere la nivel de cale ferată situată între localitățile Cristian și Râșnov, nici până la această dată nu s-a luat nicio măsură menită să fluidizeze traficul rutier, formându-se în continuare cozi interminabile de vehicule pentru acces spre Râșnov și invers”, scrie Ionuţ Drăguţu, consilier judeţean PNL, în petiţia online pe care a inţiat-o pe aceată temă.

Acesta solicită CNAIR să anunţe dacă va fi turnat covor asfaltic sau tot plombare (ca in 2014, 2015, 2016) şi dacă este vreo şansă ca modernizarea DN73 să fie începută şi de la Braşov către Piteşti.

„Când este proconizată finalizarea acestui proiect de modernizare, început scriptic în 2010, faptic în 2014 şi va fi finalizat în 2017, cum a fost comunicat? Nu este normal să plătim taxe de drum dacă noi, cetăţenii, nu beneficiem de condiţii cât de cât normale: este vorba de siguranţa celor care fac naveta zilnic pe acest drum, dar şi de faptul că este întârziată intervenţia medicilor de pe ambulanţă la un pacient, din cauza acestui drum”, ne-a declarat Drăguţu, care mai consideră că este urgentă construirea unui sens giratoriu la intersecţia DN73 cu drumul care duce către Zărneşti, unde au loc foarte multe accidente grave.

Până în prezent, petiția a adunat 1.314 semnături. Drăguțu spune că va lista aceste semnături și le va depune, alături de textul petiției, cu număr de înregistrare, la CNAIR, având în vedere că nu i s-a răspune la e-mailul trimis pe această temă. Cei care vor să semneze petiția o pot face AICI!

Alte articole:   România a stabilit oficial ,,Ziua Națională de Conștientizare a Violențelor Împotriva Creștinilor”
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.