Un nou traseu turistic în Şchei

Un nou traseu turistic în Şchei

Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii a creat un traseu al morilor de altădată, traseu de drumeţie pentru cei care doresc să descopere cel mai vechi cartier al Braşovului.

Traseul morilor de altădată, realizat în cadrul proiectului „Cartierul meu, casa mea – Identitatea vecinătăţii“, porneşte de la Biserica Sfânta Treime, de la intersecţia străzilor Pe Tocile şi Egalităţii, şi merge Pe Tocile, străzile Învăţătorilor şi Podu Creţului, până la Pietrele lui Solomon, prezentând toate punctele de interes turistic şi istoric din Şcheii Braşovului

„Prin acest nou traseu ne dorim să stimulăm mersul pe jos al turiştilor până la Pietrele lui Solomon, să admire cartierul, să stea de vorbă cu oamenii locului, să viziteze obiectivele turistice de pe traseu şi să se documenteze despre aceste mori de altădată, citind toate informaţiile de pe cele opt stative”, a spus Kristina Creoşteanu, coordonator programe în cadrul Asociaţiei Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii (AIDC).

De-a lungul traseului sunt instalate opt stative de lemn cu vizor. Pe faţa stativelor sunt prezentate fotografii ale morilor şi povestea lor, iar pe spatele stativelor este afişată harta cu cele trei trasee. Informaţiile sunt postate în limbile română, germană, engleză şi maghiară. Prin vizorul decupat deasupra fotografiei se poate vedea locul exact în care funcţiona odinioară moara descrisă pe stativ.

Alte articole:   ÎN DIRECT Ședința Consiliului Local Brașov

Locuitorii Brașovului și turiștii care aleg să străbată „Traseul morilor din Șchei” vor avea ocazia să vadă clădirea unei mori care la vremea respectivă era una dintre cele mai mari și mai moderne mori din Șchei, spune Kristina Creoșteanu.

Tot o moară a funcționat cândva și în clădirea pe care mai târziu brașovenii o cunoșteau drept Popasul de la Pietrele lui Solomon, astăzi ajuns în paragină, spune Kristina Creoșteanu.

Traseul Morilor de altădată este al treilea după „Traseul de vizitare a troiţelor” şi „Traseul de vizitare a crucilor”. Aceste trasee fac parte din Planul de Promovare Turistică a Şcheiului, care a fost elaborat cu implicarea locuitorilor acestui cartier, în colaborare cu agenţi economici locali, cu instituţii publice şi culturale, agenţii de turism.

Alte articole:   Pieton accidentat pe stada Zizinului

Harta traseelor de vizitare a Şcheiului brașovean poate fi consultată la punctul de informare turistică deschis, anul trecut, pe strada Prundului nr. 1, unde funcţionează şi „Casa Junilor“.

Foto: bzb.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate