blog-logo

Electrica ne omoară cu zile! Penele de curent de la Spitalul Județean Braşov au distrus aparatura medicală

Electrica ne omoară cu zile! Penele de curent de la Spitalul Județean Braşov au distrus aparatura medicală

Dezvăluire incredibilă a medicului Florin Orţan, care este senator PSD. Impardonabil este faptul că o situaţie extrem de gravă nu a fost prezentată opiniei publice de către managerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Orţan a precizat că, începând de la sfârşitul anului trecut, spitalul se confruntă cu probleme foarte mari din cauya serviciilor de la Electrica.

„Angiograful nou, undeva în luna august s-a ars. A fost reparat, fiind în garanţie, costul fiind de 120.000 de euro. Însă, în ultimele trei săptămâni, a  fost o adevăarată dramă. Au fost înterupieri de curent după întreruperi de curent. A fost pusă în pericol viața pacienților care erau pe masa de operație. Vă daţi seama că suntem într-o operaţie pe cord şi angiograful nu mai funcţionează… Mai mult, în ultima săptămână s-a ars singurul RMN, care este din 2002, iar reparația acestuia ar costa 1,5 miliarde de lei. Am depus deja eforturi pentru a primi unul nou, pentru că reparaţia este mult prea costisitoare. De asemenea, singurul Computer Tomograf s-a ars, iar raportul tehnic spune fără echivoc că este din cauza unei pene de curent. Evident, s-au externelizat aceste servicii, pentru că pacienţii nu pot să aştepte până se reyolvă problemele”, a declarat Orţan…

Alte articole:   FOTO Persoană recuperată de salvamontiști, din zona Șaua Tampei, după ce i s-a facut rău

În acest moment, Comisia de Sănătate a Consiliului Judeţean Braşov a convocat conducerea de la Electrica la discuţii, dar parlamentarul braşovean a spus că a luat decizia de a anunţa presa, pentru că „nu mai văd altă soluție”.

În schimb, Electrica a propus conducerii Spitalului Judeţean să cumpăre UPS pentru fiecare aparat, un UPS costând 50.000 de euro, care ține un aparat în funcție timp de 20 de minute, iar medicii specialişti  să poată termina o operație…

 

Distribuie dacă îți place!
 1. Asa se spune acum la defectarea cu premeditare a tehnicii medicale si trimiterea pacientilor la cabinetele din spitale private? Unde ce sa vezi? Sunt aceeasi doctori care trebuiau sa te faca bine in spitalul de stat. Ati intrecut masura. La operatii nu e niciun risc pentru ca e un generator de curent special pentru astfel de situatii. Mai lasati politica si vedeti ca mor oameni cu zile.

  Reply
  • „katlin” a spus tot ce era de spus. Nu mai este nimic de adaugat.

   Reply
  • Din catre stiu eu, Ortan nu mai lucreaza in alta parte. Operatiile da, sunt sustinute de un generator, ca sa nu ti se stinga lumina cand il operezi pe bolnav si sa mai mearga masina inima-plamani. Aparatele alea consuma putin, cu mult mai putin decat un RMN sau un angiograf. La RMN nu e o problema daca s-a intrerupt curentul (decat daca nu-l mai poti porni). La angiograf, care consuma foarte mult, bolnavul are un furtun bagat din zona inghinala, pe vasul de sange, pana la inima. Daca faci un gest gresit, inima inceteaza sa mai bata. Daca ramai pe intuneric nu mai stii unde se afla furtunul ala, cum sa-l manuiesti, pentru ca nu mai vezi pe ecran.Iar aia suint doctori, nu electricieni, sa stie sa defecteze un aparat din asta. Iar o „defectare cu premeditare” s-ar vedea usor de catre firma de service chemata

   Reply
 2. UPS-ul asta de 50.000 de euro pare suspect de scump cel mai scump UPS pe care l-am gasit era la vreo 2000 de euro, restul sunt cu dedicatie ptr careva ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate