blog-logo

Scrisoare către Hristos: Doamne, Apără-ne de SRI, DSV, DSP, Poliție, că de restul scăpăm cu zile!

Scrisoare către Hristos: Doamne, Apără-ne de SRI, DSV, DSP, Poliție, că de restul scăpăm cu zile!

O vorbă care circula de pe vremea comunismului, e drept, spusă pe şoptite, spunea că statul e ca țiganul: îţi dă cu două mâini și îți ia cu amândouă.

După revoluție, treaba s-a rafinat. Statul a devenit un fel de miriapod. Aparent, își dă cu mai multe mâini, câte puțin, dar îți ia înapoi înzecit, ci mult mai multe tentacule.

Problema este să vedem ce înseamnă statul. Nu este vorba despre o instituție, așa cum credem cu toții, ci de niște unii, simbriași pe bani grei, care au o singură grijă: colectarea „cașcavalului” de la proşti, iar aici fac referire directă la fabula lui La Fontaine cu corbul şi vulpea.

Evident, vulpea de stat nu foloseşte persuasiunea pentru a pune botul pe caşcaval. Ci are tot felul de instituţii coercitive, ANAF, Poliţie Economică, DSV, DSP, OPC, SRI, SIE, Doi și-un pic (sau ce-o mai fi rămas din el) etc. etc.

Alte articole:   Klaus Iohannis nu s-a abținut nici de Ziua Națională să nu vorbească despre alegeri

Nici acest lucru nu ar fi o problemă, pentru că sunt convins că suntem cu toţii de acord că ăia care vpr să ne facă rău trebuie să plătească. Dar ce ne facem, oameni buni, când ăştia plătiţi din banii publici (mulţi, puţini, nu discutăm acum, dar nici nu am văzut câini plecaţi de la măcelărie), îşi fac jocurile doar pentru ei şi neamul lor?

Să zicem că se găseşte o problemă la un lot de câteva zeci de tone de carne de pui. Noi, ca ziarişti, scriem că, wow!, ce captură şi ce mare bine a făcut DSV sau DSP. Din păcate, nici familiiile noastre, nici ale braşovenilor care poate au cumpărat nenorocirile alea de otrăvuri alimentare vândute pe post de carne de pui, nu ştim unde au fost identificate produsele cu deficienţe, nici la ce magazine şi nicii de la ce firme.

Alte articole:   Diana Bosca: Din cei 30 de copii pe care-i am în clasa a II-a, la o școală din Săcele, doar șase se pot conecta la orele online

Întrebare retorică: Credeţi că familiile organelor de control au aceleaşi probleme ca noi, proştii de rând???

Revenim la un caz concret: bacteria E-coli a fost descoperită la Braşov, dar nimeni nu a anunţat în plan local… Poate nu e un capăt de țară. Poate nu e un dezastru epidemiologic. Poate nu e o bombă biologică.

Dar chiar să nu anunțe nimeni nimic despre acest lucru? Și mai vorbim despre vrăjeala aia de comisie pentru situații de urgență la nivel județean? Aia la ce folosește? La trierea răniților? La repartizarea morților?

Știu sigur că instituțiile de stat monitorizează tot ce mișcă în presa locală. Dacă în 48 de ore aceste instituții nu vor veni cu subiect și predicat pentru informarea cetățenilor asupra celor întâmplate, newsbv.ro va solicita Avocatului Poporului să ceară în instanță informații publice, iar dacă s-au adus prejudicii cetățenilor, banii să fie donați caselor de copii.

Distribuie dacă îți place!
  1. de la care luam salariu?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.