blog-logo

Biserica Neagră, al doilea cel mai fotografiat obiectiv turistic din România

Biserica Neagră, al doilea cel mai fotografiat obiectiv turistic din România

Biserica Neagră este cea mai vizitată clădire de cult din România şi se clasează pe locul doi în Topul celor mai fotografiate locuri din România, după Casa Poporului, potrivit unui top realizat de un site de rezervări.

Biserica Neagră, cel mai vizitat obiectiv turistic din municipiu a fost căutată anul trecut de 300.000 de turişti.

Biserica Neagră, un simbol al Braşovului, este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din România. Însă nu numai persoanele avizate sau pasionate de istorie şi arhitectură ştiu că celebrul edificiu are câteva recorduri greu de egalat: este cel mai vizitat obiectiv turistic religios din România, are o orgă unică în Europa de sud-est, un clopot de peste şase tone şi este cel mai înalt edificiu construit în stil gotic din sud-estul Europei.

Alte articole:   Zeci de profesori din Brașov vor fi formaţi să recunoască elevii care consumă droguri

Clădirea este una dintre cele mai reprezentative construcții ale stilului gotic de la noi din țară și reprezintă un important monument din județul Brașov.

Biserica Neagră de astăzi se înalţă pe locul unei biserici romanice mai vechi din secolul al XIII-lea.

Se numește Biserica Neagră pentru că a ars la marele incendiu al orașului din anul 1689 și după aceea a rămas un timp o ruină înnegrită de fum. Acest nume, inițial numai popular, s-a impus în secolul al XX-lea ca denumire oficială a monumentului, edificiul fiind catedrala comunității parohiale „Honterus” din cadrul Bisericii Evanghelice din România.

Pe locul trei în acest top se clasează Transfăgărășanul, urmat de orașele Sibiu și Sighișoara.

Alte articole:   ISJ Brașov a publicat lista circumscripțiilor și numărul de locuri pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Topul a fost întocmit ţinând cont de postările românilor, dar şi străinilor pe reţelele de socializare.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.