blog-logo

Peste 2.000 de braşoveni s-au prezentat la UPU în 11 zile

Peste 2.000 de braşoveni s-au prezentat la UPU în 11 zile

Un număr de 2.100 de persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalui Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, în primele 11 zile ale anului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, dr. Gabriela Chiţea, apogeul a fost înregistrat în ziua de 2 ianuarie.

Potrivit medicului , 20% dintre aceştia au necesitat internare.

De asemenea s-a înregistrat şi o creştere de 20% a numărului de prezentări la oropedie, dar și o creștere a numărului de viroze respiratorii.

“Am înregistrat o creştere a numărului de viroze respiratorii şi febre. Atenţionăm braşovenii să se prezinte la medicul de familie şi la specialiştii de boli infecţioase”, a precizat purtătorul de cuvânt, citat de romedic.ro.

În urma temperaturilor foarte scăzute,  în zilele de 10 şi 11 ianuarie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Serviciul de Ambulanță Brașov au avut 470 de solicitări.

Alte articole:   Bacalaureat 2021: 900 candidați, înscriși pentru a susține examenul, în sesiunea de toamnă

De altfel, un număr de 71 de braşoveni au ajuns la doctor, în săptămâna 26 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, cu simptome specifice gripei. Totodată,  incidenţa bolilor respiratorii de sezon aproape că s-a dublat, în perioada menţionată,  peste 1.700 de braşoveni fiind diagnosticaţi cu boli specifice sezonului rece.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.