blog-logo

Hotelierii din Poiana Brașov și Predeal, pregătiți de Revelionul pe stil vechi

Ca la fiecare început de an, moldovenii, ruşii şi ucrainienii care sărbătoresc Revelionul după vechiul calendar au sosit în staţiunile montane din judeţul Braşov.

După calendarul iulian, Revelionul se sărbătoreşte pe data de 14 ianuarie, adică în această sâmbătă.

În Poiana Brașov, gradul de ocupare pentru petrecerea Revelionului pe rit vechi este între 70-90%, în funcție de hotel, începând de joi, a declarat Nora Dudiță, de la Asociația pentru Promovarea Turismului din Poiana Brașov.

Referitor la gradul de ocupare al stațiunii în noaptea de Revelion, toate restaurantele din Predeal au fost ocupate la întreaga capacitate, astfel, hotelierii fac ultimele pregătiri pentru petrecerea Revelionului pe rit vechi.

„Față de Crăciun, numărul rezervărilor este mai mare. Așteptăm turiști din Republica Moldova, Ucraina, chiar și din Rusia, care vor petrece Revelionul pe rit vechi. Pregătirile sunt aproape de final, iar condițiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt foarte bune. Toate pârtiile sunt deschise, stratul de zăpadă fiind de peste 70 de cm pe pârtii. Și transportul pe cablu pe pârtia Clăbucet funcționează, atât telescaunul cât și teleschiul”, a declarat Cătălin Câmpeanu, reprezentant al Asociației pentru Promovarea Turismului Predeal.

Potrivit meteorologului Mioara Bălan de la stația meteo Predeal, stratul de zăpadă în stațiune măsura luni 51 de cm, iar temperatura a fost de minus 18 grade Celsius, o temperatură normală pentru această perioadă.

Alte articole:   Urşii agresivi ar putea fi împuşcaţi în 24 de ore. Ministerul Mediului pregăteşte modificarea legislaţiei

În Poiana Brașov stratul de zăpadă măsoară 120 de cm în partea superioară a Masivului Postăvarul și 100 de cm la bază.

Foto: lifeandtravel.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate