blog-logo

Cea mai geroasă noapte din această iarnă, cu temperaturi de aproape -29 de grade

Cea mai geroasă noapte din această iarnă, cu temperaturi de aproape -29 de grade

A fost cea mai geroasă noapte din acestă iarnă, temperaturile au scăzut până la minus 27 de grade Celsius la Braşov, însă temperatura resimitiță a fost de minus 29 de grade.

La miezul nopţii, în Braşov erau minus 22 de grade, însă cel mai frig in judeţ a fost la Făgăraş, unde s-au înregistrat minus 27 de grade.

Conform site-ului INMH, în judeţul Braşov, la ora 8.00, staţia meteo de la Ghimbav a înregistrat temperatura de minus 25.3 grade Celsius. La Făgăraş, în schimb, s-au afişat minus 28.7 grade Celsius. Paradoxal, la Fundata, la aceeaşi oră, se înregistrau minus 13.3 grade Celsius.

Cel mai frig în ţară, la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, s-au înregistrat minus 31.8 grade Celsius. De asemenea la Vârful Omu au fost minus 23 de grade Celsius, însă temperatura resimitiță a fost de – 51 de grade Celsius.

Alte articole:   CFR Călători: Transportul feroviar trece la ora de iarnă

Meteorologii au informat că noaptea de luni spre marţi a fost cea mai friguroasă din acest an.Temperaturile sunt cu aproape 20 de grade mai mici decât cele normale pentru această perioadă. Pentru data de 10 ianuarie, este probabil un nou record istoric.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Chiar dacă se va mai domoli puţin, gerul nu ne va lăsa în pace două săptămâni de acum încolo. În plus, meteorologii anunţă ninsori şi viscol începând de joi.

În Transilvania, temperatura aerului va avea valori, atât diurne, cât şi nocturne, în marea lor majoritate sub cele specifice perioadei. În primele două zile, valorile diurne vor fi foarte scăzute, ulterior până în data de 13 ianuarie acestea consemnând o creştere. După această dată, temperaturile vor scădea din nou, maximele fiind cuprinse, în medie, între -13 şi -1 grad.

Alte articole:   Marius Dunca, președinte PSD Brașov: Este imperativ un Pact Național pe Sănătate

De asemenea, valorile nocturne vor fi şi mai scăzute decât cele de până acum, în noaptea de 9 spre 10 ianuarie, apoi vor creşte, însă în cea mai mare parte a intervalului se vor menţine sub limita de ger. În medie regională, vor fi minime cuprinse între -23 şi -5 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului din cursul zilelor, în general în scădere uşoară şi treptată, va avea maxime cuprinse, în medie, între -5 şi -3 grade şi minime între -14 şi -11 grade. Condiţii de precipitaţii vor fi în cea mai mare parte a timpului, cu o probabilitate mai ridicată în perioadele 11-15 ianuarie şi 16-19 ianuarie.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.