SF pentru parcarea de sub Parcul Titulescu, pe lista de investiții din 2017

SF pentru parcarea de sub Parcul Titulescu, pe lista de investiții din 2017

Proiectul amenajării unei parcări sub parcul central este unul mai vechi, însă nu au fost până acum fonduri la bugetul local în vederea realizării sale.

Viceprimarul Mihai Costel a anunțat că intenția municipalității este de a terce pe lista de investiții din 2017 și parcarea suberană de la Bulevardul Eoilor, sub Parcul Titulescu, un proiect pe care Primăria l-a luat în discuţii şi anii trecuţi.

„Este vorba despre asigurarea finanțării pentru pregătirea documentației tehnice. Vorbime despre Studiul de Fezabilitate, apoi aprobarea indicatorilor tehnico-economici, iar după ce avem această documentație vom face Proiectul Tehnic și începem demersurile legale pentru partea de execuție”, a precizat viceprimarul Costel Mihai.

Mai mult, municipalitatea avea în vedere și extinderea zonei pietonale, iar edilii intenţionau şi amenajarea unui pasaj rutier care să pornească de la SIF Transilvania, să urmeze traseul străzii Nicolae Iorga pe lângă Primărie, şi să aibă ieşire în zona Casei Armatei sau la Aro Palace.

Parcarea subetrană din parcul central este unul dintre cele mai de anvergură proiecte ale Primăriei Braşov, pentru care se spera să se obţină finanţări europene din exerciţiul 2014 – 2020.  Proiectul prevede amenajarea unui tunel rutier, dar şi a unei parcări subterane în zona centrală, respectiv în zona cuprinsă între SIF Transilvania şi Casa Armatei.

Proiectul este conceput atât pentru a rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală, dar şi pentru a extinde spaţiul pietonal şi a rezolva problemele de trafic.

Alte articole:   Băncile nu pot majora dobânzile fără știrea clienților. Autoritățile au dat prima amendă

Astfel, traficul rutier ar urma să fie resistematizat în zonă, iar autoturismele să tranziteze această porţiune din centru prin subteran, unde să fie asigurate şi locurile de parcare care acum sunt la suprafaţă.

Proiectul poate părea fantasmagoric, însă, o investiţie similară a prins contur, anul trecut, chiar în judeţul nostru, respectiv la Râşnov, unde edilii au obţinut o finanţare europeană pentru a transforma centrul istoric al oraşului într-un spaţiu exclusiv pietonal, urmând ca maşinile să tranziteze această zonă printr-un tunel, de unde se va putea ajunge şi la o parcare subterană cu 100 de locuri.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.