blog-logo

De ce nu fac guvernanţii autostrada Braşov – Comarnic? O pun de un Mannequin…

De ce nu fac guvernanţii autostrada Braşov – Comarnic? O pun de un Mannequin…

O „prioritate de grad zero” pentru noul ministru de la Transporturi, zice-se, ar trebui să fie traversarea Carpaţilor cu o autostradă. Prioritate pe dracu! După cum dictează interesul: de partid, de lobby (ăla care la noi nu e instituționalizat. Pe scurt, după cum vrea mușchiu lu’ ăla care e la „botoanele” care trebuie.  Iar „botoanele” nu prea „e” la noi în țară.

Evident, nu este vorba despre Braşov – Comarnic. Știți, ăsta e drumul despre care toată presa face neștiri de presă, unde toate cuvintele de nenorocire – șoc, dezastru, calvar, nenorocire, bătaie de joc, cumplit etc. – sunt stoarse în reportaje precum o lâmâie într-o salată extrem de grețoasă.

Acum, la cât de măiaştri s-au dovedit cei de la PSD în materie de a realiza videoclipuri Mannequin, putem înţelege şi faptul că PNL a pierdut alegerile prin neprezentare.

Alte articole:   Brașovean prins la furat în magazin

Mai mult, după ce bat câmpii şi ăştia cu priorităţile pentru autostrăzi, cred că pesediştii vieţii vor să intre în Cartea Recordurilor în materie de a realiza videoclipul maxim: păi unde pe mapamond mai găseşti zeci de kilometri cu maşini îngheţate gata, cu oameni pregătiţi de petrecerea timpului? Să moară tanti Firea, nu alta, că blocajele ei rutiere din Bucureşti sunt la genunchiul broaştei de Voluntari…

Ce ni se spune acum oficial?

Mai exact, şi cei noi, la fel ca toţi foştii, îşi bat cap cu demararea lucrărilor la autostrada Sibiu-Piteşti, pe care atât specialiştii în infrastructură, cât şi (mai ales) transportatorii de toate categoriile o consideră „absolut şi urgent necesară”.

Alte articole:   Klaus Iohannis nu s-a abținut nici de Ziua Națională să nu vorbească despre alegeri

Mai mult, ni se explică de ce Sibiu-Piteşti prezintă avantaje incontestabile în raport cu celălalt proiect (Comarnic-Braşov), cum ar fi dificultatea mai mică de construire, dificultatea mai mică de finanţare şi utilitatea efectivă pentru transportatori.

Apoi, mai e şi vrăjeala aia că pleacă Renault de la măcelărie. Haidi, bre, la cât ați păpat ajutoare de stat, chiar vreți să futeți și singura autostradă care e necesară pe bune?

Păi, ce, apare rugina pe Logan-uri dacă nu e autostradă pe Valea Oltului??? Atât de bune sunt calitativ??

Unde e, bre, calvarul???

Nu suntem într-un film de proşti. Poate regizat de ei, dar în niciun caz nu trebuie să fim actorii lor. Fac meseria asta de jurnalist de 25 de ani. Nu îmi aduc aminte să fi scris vreodată cineva sau să se fi titrat la TV „nenorocire pe Valea Oltului”, „kilometri de maşini care merg cu viteza melcului” sau bat pasul pe loc.

Alte articole:   Diana Bosca: Din cei 30 de copii pe care-i am în clasa a II-a, la o școală din Săcele, doar șase se pot conecta la orele online

Dar acolo e prioritatea, miezul de la bijboacă. Mult iubite şi tovarăşe preşedinte, azi Dragnea, fă o minune, fă ceva, dă-o în Oltenia mă-sii şi zi-i lu’ băiatu’ ăsta de la Transporturi că nea Trăienică a inventat demult treaba cu iarna nu-i ca vara şi nici Valea Oltului nu s-a înţepenit de când există ca DN1.

Păi ce Christosu’ Mă-sii, acum şi în pururea şi în vecii vecilor! Allahu Akbar! Că ăştia sunt mai serioşi! Când zic că fac, boom!

Distribuie dacă îți place!
 1. ” Baroane” asa e! Ai pus punctul pe I.
  Micutu!

  Reply
 2. Sibiu Pitesti e mult mai importanta economic decat Comarnic-Brasov. Ea leaga portul Constanta de Vestul Europei, via Pitesti, ok. Dar nu poti face comparatie intre autostrada care aduce bucurestenii pe Valea Prahovei cu niste coridoare europene. Plus ca de la Sibiu ajungi pe autostrada in Ungaria. De la Pitesti direct la Constanta. Pana la Brasov n-a ajuns inca nicio autostrada, iar Comarnicul e un catun, o autostrada care nu s-ar lega de niciun alt segment de autostrada. Mai bine fac Sibiu-Fagaras-Brasov. Sunt de acord ca acum nu exista motivatie de trafic, dar pentru marii producatori din Brasov sa-si duca marfa pe autostrada direct pana in Occident ar fi ceva. Si de la Brasov se poate continua spre saraca Moldova, e nevoie si acolo de autostrazi si Brasovul ar fi un nod important. In schimb, sa nu faci Sibiu-Pitesti in favoarea Comarnic Brasov e o…

  Reply
 3. Mişu de la Băcănie 10 ianuarie 2017, 1:33 PM

  Ia d-aici, Sebi: http://www.sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/cum-sa-controlati-eficient-furia_12806
  Nu pricepi că nu-i lasă Coldea de la SRI pe pesedişti să facă autostradă peste Carpaţi, a zis-o „cu subiect şi predicat” (ca să fiu trendy în stereotipuri) chiar Ghiţă, mă!
  E chestie de siguranţă naţională acolo… Doar n-ai chef să ne trezim într-o dimineaţă cu vreo 2000 de tancuri ungureşti care ţuşti! de pe autostradă direct pe Kiseleff şi-apoi pe sub Arcul de Triumf…
  Ia să-i lăsăm noi să ocolească prin Bulgaria.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.