Dunca: Am început onorarea promisiunilor electorale: creşteri salariale, gratuităţi pentru studenţi

Dunca: Am început onorarea promisiunilor electorale: creşteri salariale, gratuităţi pentru studenţi

Preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că în ședința de Guvern, care a avut loc vineri – 6 ianuarie, au fost adoptate o serie de măsuri cu caracter social care vor intra în vigoare de la 1 februarie 2017.

Este vorba despre următoarele decizii:

 • creșterea salariului de bază minim brut la 1.450 de lei (o creștere de 16%);
 • personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administrației publice locale beneficiază de majorarea cu 20% față de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017 a cuantumului brut al salariilor de bază/indemnizațiilor, precum și a cuantumului sporurilor, indemnizațiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut;
 • personalul de execuție din cadrul instituțiilor publice de spectacole sau concerte, indiferent de subordonarea acestora, beneficiază de majorarea cu 50% față de nivelul  acordat pentru luna ianuarie 2017 al cuantumului brut al salariilor de bază, precum și  al cuantumului sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut;
 • Finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav,  se asigură integral de la bugetul de stat. Până acum, finanțarea se asigura în proporție de maximum 90% de la bugetul de stat.
Alte articole:   Ministrul Sănătăţii: „Dacă va fi nevoie, vom prelungi starea de alertă”

„Apreciez, în mod deosebit, măsurile care au fost luate pentru studenți. Astfel, studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.  Totodată, bursele sociale cresc de la 83 la 201 lei/ lună pe perioada derulării activităților didactice/student de la învățământul cu frecvență, fără taxă de studii. Studenții au nevoie de sprijin, accesul la educație trebuie încurajat”, spune Dunca.

Acesta susține că toate măsurile adoptate de Guvern sunt „normale, menite să crească nivelul de trai al fiecărui român. Creștem salariului minim pentru a nu mai fi «sclavi» în țara noastră. Redăm demnitatea artiștilor prin dublarea salariilor. Avem grijă de cei aflați în nevoie și le vom oferi motive românilor să creadă în România și în viitorul lor aici, acasă”.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. De unde vor veni banii pentru aceste majorări: noi taxe și impozite sau noi împrumuturi? Nu de alta dar partidul din care face parte individul respectiv este cel ce-a făcut praf industria brașoveană.

  Reply
 2. Maririle aste cred ca reprezinta un procent mic fata de cat se fura prin politica. Daca nu a cazut tara in cap de la atatia ani de furturi de miliarde nu cred ca intra in colaps acum de la niste mariri.

  Reply
 3. De la 1 ianuarie 2017 studentii nu mai beneficiaza de reducere la transportul RAT Brasov!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.